«Alle» vil ha «Hvordan begynner man på skolen?»

BarnebøkerBarn 4-6 år«Alle» vil ha «Hvordan begynner man på skolen?»

Anna Fiske har truffet en nerve: Ingen andre bøker ble det solgt flere av enn «Hvordan begynner man på skolen?» sist måned.

Estimert lesetid 2min
Anna Fiske holder boken Hvordan begynner man på skolen?
Stor suksess for Anna Fiske. Boka «Hvordan begynner man på skolen?» har vært den mest solgte barneboka i Norge hele mai måned (foto: Åsmund Holien Mo).

Denne uka topper Fiske bestselgerlistene for barn med «Hvordan begynner man på skolen?». Kanskje det er fordi forfatteren har en helt særegen evne til å gjøre de viktige spørsmålene i livet mer begripelig for både små og store?

Sånn sett kan det nok være en lettelse for mange foreldre å få litt drahjelp i oppdragelsen av Fiskes bøker.

Raus og varm bok

På barnas premisser skriver og illustrerer Fiske fortellingen om hvordan det er å starte på skolen. Og hun forteller de hvordan det er å gå der, skolen, den litt mystiske bygningen hvor de andre store barna også går. «Hvordan begynner man på skolen?» er en hjertevarm bok som tar barnas følelser på alvor.

Anne Cathrine Straume i NRK har lest boka og sier om den at «enhver som føler seg litt engstelig før skolestart, vil bli beroliget av Anna Fiskes inkluderende og varme bildebok.! … Dette er en raus bok. Varm. Midt i blinken, vil jeg si, for den som snart skal begynne på skolen.»

Selv får også Fiske mange tilbakemeldinger fra leserne:

– På Instagram får jeg rørende meldinger med bilder av førskolebarn som fokusert leser og ser i «Hvordan begynner man på skolen?». Èn ville ikke gå i barnehagen, bare være sammen med boken, én trodde boken var lagd bare til henne, – og det er jo på en måte sant og samtidig det vakreste en bokskaper kan høre.

Aktivitetsbok til ferien?

Er dere en av dem som har lest boka, kommer et knallhett tips til sommerferien: Fiske har nemlig også laget denne søte aktivitetsboka. I denne kan dere fargelegge, leke med alfabet og tall, tegne opp labyrint og trene hukommelsen. Den passer perfekt som en oppvarmningsbok til skolestart sammen med «Hvordan begynner man på skolen?».

Tidligere suksess

Tidligere har Anna Fiske hatt stor suksess med boka «Hvordan lager man en baby?» som fikk strålende anmeldelser, blant annet hos Kristine Isaksen i VG. Hun ga boka terningkast 6 og skrev «ærlig og fantastisk». I «Hvordan lager man en baby?» bruker forfatteren lekne illustrasjoner til å vise hvordan man lager en baby, enten om det er på tradisjonelt vis eller ved hjelp av prøverør. Boka ufarliggjør et evig aktuelt tema.