«En fulltreffer av en bildebok»: Alice Lima de Farias prisvinner er fri for voksnes fornuft

BarnebøkerBarn 4-6 år«En fulltreffer av en bildebok»: Alice Lima de Farias prisvinner er fri for voksnes fornuft

«Det var ikke jeg! sa Robinhund» forteller en humoristisk og varm hverdagshistorie mange barn lett kjenner seg igjen i, fri for voksnes fornuft og korrigeringer.

Estimert lesetid 3min
Bilde av Det var ikke jeg! Sa Robinhund
«Det var ikke jeg! Sa Robinhund» er den mest relaterbare hverdagsfortellingen for barn. Foto: Maria Klippe Vihovde

Ukas barnebok er en spalte vi har ukentlig både her på Boktips og på vår Instagram, @barnebøker, der vi fremhever en bok som både små og store lesere har plukket opp igjennom tidene. Alt fra gamle Lindgren-klassikere til kritikerroste barnebok-perler av folkekjære forfattere som Gro Dahle. Denne uken trekker vi frem Alice Lima de Faria’s debutbok, Det var ikke jeg! sa Robinhund.

I foregående uker har vi vist frem følgende barnebokfavoritter:

Denne uken er Det var ikke jeg! sa Robinhund på tilbud til kun 139,- Trykk her!

Er ikke Robinhund sin feil!

Robinhund har en kjempestor bror (med str 78 i sko!) som følger ham til barnehagen. Men Robinhund skjønner ikke hvorfor han må i barnehagen hver dag. I hvert fall ikke når han får skylda for alt som går galt i barnehagen, selv når han er helt uskyldig! Eller?

Å bli beskyldt og få skjenn for noe man ikke har gjort, eller noe man i hvert fall ikke mente å gjøre, er aldri godt. Da er det godt å ha en kjempestor bror som forstår alt.

Vant Kulturdepartementets debutantpris

Alice Lima de Faria hadde stor suksess med illustrasjonene til Rumpemelk fra Afrika, skrevet av Erlend Loe, og har også illustrert en rekke bøker sammen med forfattere som Bjørn Arild Ersland og Bjørn F. Rørvik.

Det var ikke jeg! sa Robinhund er en hverdagsfortelling som rommer både humor og alvor. En fortelling som fortelles fra barnas synspunkt uten noen påvirkning av voksnenes fornuft, noe som resulterer i en ordentlig varm bildebok. I 2015 vant Alice Lima de Faria Kulturdepartementets debutantpris med Det var ikke jeg! sa Robinhund.

«Uvanlig fint illustrert»

Foto: Maria Klippe Vihovde

I Dagbladet fikk boken terningkast fem, og ble omtalt som «en fulltreffer av en bildebok […] som er uvanlig fint illustrert.»

Bildene – tegning og papircollage, der elementene kan se ut som de er klippet ut og limt inn – utfyller perfekt den stramme teksten

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Bildebøker med viktig tematikk

I 2017 kom Lima de Farias nyeste selvskrevne bok ut. Fuglefesten er en herlig historie om å føle seg utenfor, om å finne sine egne venner og være stolt over hvem man er.

I senere tid, men med minst like viktig tematikk, illustrerte Alice Lima de Faria, sammen med forfatteren Bjørn F. Rørvik, en bildebok kalt To små riddere, som utfordrer kjønnsrollene i en magisk og moderne verden.

Denne uken er Det var ikke jeg! sa Robinhund på tilbud til kun 139,- Trykk her!