Gjenoppdaget bokskatt fra Lucinda Riley: «The Hidden Girl» får verdenslansering i september

UnderholdningsromanerUnderholdningsromanerGjenoppdaget bokskatt fra Lucinda Riley: «The Hidden Girl» får verdenslansering i september

«The Hidden Girl» er en fascinerende og følelsesladd fortelling om familiebånd, hemmeligheter og skjebnens lunefulle veier. Romanen ble opprinnelig utgitt i 1993 under avdøde Lucinda Rileys tidligere navn, Lucinda Edmonds.

Estimert lesetid 3min
Foto av forfatter Lucinda Riley
Lucinda Riley (1966-2021) har solgt over 50 millioner bøker på verdensbasis, og er høyt elsket også av norske lesere. (Foto: Astrid Waller)

«Da jeg leste mammas gamle bok, The Hidden Girl, ble jeg igjen full av beundring for de episke universene hun skapte ut fra sin fortellerglede og utrolige fantasi. Akkurat som serien «De syv søstre», handler The Hidden Girl om familiehemmeligheter som går gjennom generasjoner, blandet med en dyster spådom fra fortiden», forteller Lucinda Rileys sønn Harry Whittaker.

Whittaker var medforfatter av den internasjonale bestselgeren Atlas: Historien om Pa Salt (2023), som var Lucinda Rileys avslutning på enormt suksessrike «De syv søstre», den mestselgende bokserien her til lands det siste tiåret.

Nå har sønnen redigert og gitt nytt liv til The Hidden Girl, som vil bli utgitt over hele verden i september, og som snarlig både vil få en norsk tittel og vil være mulig å forhåndsbestille.

– Resultatet er fantastisk

I «The Hidden Girl» møter vi Leah Thompson som vokser opp i fattige kår i idylliske Yorkshire. Hun blir tatt inn i varmen hos den mektige myteomspunne familien Delancey, og mange år senere tar den vakre ungjenta verden med storm som fotomodell. Leah lever snart et glamorøst luksusliv med base både i Milano, London og New York.

Men fortiden følger henne som en mørk skygge, og på mystisk vis er hennes skjebne bundet sammen med en tragisk historie om to små søsken i Polen under andre verdenskrig. Mens to generasjoner av hemmeligheter truer med å bli avslørt, blir Leah hjemsøkt av en illevarslende spådom fra fortiden.

– Serien «De syv søstre» fortsetter å glede lesere over hele verden, så det er en stor ære for Cappelen Damm å fortsette eventyret og utgi enda en av Lucinda Rileys romaner. Vi er glade og takknemlige for at Harry, Lucindas sønn, nok en gang har hedret sin mors minne ved å redigere og bearbeide The Hidden Girl. Resultatet er fantastisk, og vi gleder oss til å utgi i september, sier Knut Gørvell, salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm.

50 millioner solgte bøker

Lucinda Riley (1966–2021) ble født i Irland, og skrev sin første bok som 24-åring. Bøkene hennes er oversatt til 40 språk og har solgt 50 millioner eksemplarer på verdensbasis. Riley er aller mest kjent for serien «De syv søstre». Lesere over hele verden har trykket bokserien til sine hjerter, og serien har til nå solgt over 25 millioner eksemplarer på verdensbasis.

11. juni 2021 døde Lucinda Riley, omgitt av sin familie. Hun hadde lenge sett for seg en åttende bok i serien «De syv søstre», og hun etterlot seg detaljerte notater om hvordan det hele skulle avsluttes. Hennes siste ønske var at sønnen, Harry Whittaker, skulle skrive den åttende boken ferdig. Atlas: Historien om Pa Salt ble en internasjonal bestselger i 2023, og lå som nr. 1 på bestselgerlistene i Norge, Storbritannia, Sør-Afrika, Australia og New Zealand.

TA QUIZ’EN: Slår du Lucinda Rileys sønn og Atlas-medforfatter Harry Whittaker? (Video: Maria Kleppe Vihovde)