Mestermøte mellom Ingvar Ambjørnsen og Lars Saabye Christensen

Erotiske forestillinger om Gro, Elling på Facebook og et møte mellom to stjerneforfattere som begge begynte som gatepoeter, er beholdningen på denne episoden av Boktips-podcasten.

Estimert lesetid 3min
Portrett av Lars Saabye Christensen og Ingvar Ambjørnsen
Lars Saabye Christensen og Ingvar Ambjørnsen har virket side om side som forfattere i mange år, men sjelden møttes. Hør dem sammen i dagens podcast-episode.

Ambjørnsen og Saabye har virket som forfattere side om side i mange år. Hva har de egentlig til felles? Det prater de om i et sjeldent møte i dagens episode av Boktips-podcasten. Episoden ble tatt opp på Boktips LIVE i Cappelen Damm-huset den 22. november.

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

Hør alle de tidligere episodene her.

Elling-feber

Både Ambjørnsen og Saabye har begeistret lesere så vel som anmeldere med årets utgivelser. Ingvar Ambjørnsen forteller om hvordan han fant og skapte Elling på begynnelsen av nittitallet, og om hvordan han fant ham igjen så mange år senere. Elling-figuren fikk stor oppmerksomhet allerede etter den første boken Utsikt til paradiset fra 1993, og leserne har tatt ham varmt imot igjen i nye Ekko av en venn.

Begynte som gatepoeter

I den andre halvdelen av podcasten møtes Ingvar Ambjørnsen og Lars Saabye Christensen for første gang på en scene på mange år. De snakker om hvordan de har hatt ganske parallelle forfatterskap. Saabye Christensen forklarer at de to er en del av en forfattergenerasjon som ikke er knyttet til et litterært tidsskrift som for eksempel Profil eller Vagant. De har derimot flere andre felles erfaringer. Blant annet begynte begge to som gatepoeter og delte ut egne dikt på Karl Johan og andre steder.

Risikosport med gamle helter

Ingvar Ambjørnsen og Lars Saabye Christensen forteller også om mange andre felles erfaringer. Begge forteller om hva slags risikosport det er å trekke fram igjen kjente figurer som gutta fra Beatles og Elling i nye romaner. Og desto større glede har de følt når de har fått en så god mottakelse for årets romaner. 

Å leve uten å skrive er som å være en hund uten kjøttbein

Avslutningsvis i podcasten forteller forfatterne også om hva de holder på med nå. Lars Saabye Christensen har i et intervju sagt at: «Å leve uten å skrive er som å være en hund uten kjøttbein». Og når han blir presset litt, må han innrømme at han er begynt å skrive på noe nytt uten at han vil presisere hva det vil si. Ambjørnsen går enda lenger og forteller at det vil komme en bok allerede til våren.

Så alle fans av Lars Saabye Christensen og Ingvar Ambjørnsen har noe å glede seg til, og kan dessuten høre dette fantastiske mestermøtet på denne Boktips.