Den italienske riviera, et hotell med skjult fortid og romantikk – «Hotellet på klippen» holder feriefølelsen varm

UnderholdningsromanerUnderholdningsromanerDen italienske riviera, et hotell med skjult fortid og romantikk – «Hotellet på klippen» holder feriefølelsen varm

«Hotellet på klippen» er en herlig feelgood om kjærlighet, familie og om å finne sitt eget drømmested.

Estimert lesetid 4min
Foto av omslaget til boka "Hotellet på klippen" av Rosanna Ley
Ferien over? Fortvil ikke, Rosanna Leys femte roman på norsk gir deg det nærmeste du kommer litt ekstra sommerferie. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Man kan godt bli litt mollstemt med tanke på at sommeren ubønnhørlig er på retrett. Kanskje trenger du nettopp en så ultimat feelgood-bok som Hotellet på klippen å gripe til?

En nydelig, avslappende bok.

Sunday Express

Familiehotell med skjult fortid

Ukas feelgood Hotellet på klippen er satt til den vakre italienske landsbyen Vernazza. Her har familien Mazzone forvandlet et gammelt kloster til det elegante Lemon Tree Hotel. Hotellet ligger på en klippe og har fantastisk utsikt over den italienske rivieraen. For Chiara, datteren Elene og barnebarnet Isabella, er hotellet drivkraften i livet.

En dag sjekker to mystiske gjester inn. Chiara husker den første gjesten, Dante, fra sin ungdom, men hun nekter å fortelle hva som skjedde mellom dem den gangen. I mellomtiden er Isabella opptatt av den andre gjesten, en gåtefull ung mann som åpenbart vet mye om historien til det gamle klosteret og menneskene som bor der. Isabella blir fast bestemt på å finne ut hans sanne intensjoner og oppdage den hemmelige fortiden til Lemon Tree Hotel.

Hotellet på klippen finnes også som e-bok

Ferieromantikk på sitt mest stemningsfulle.

The Lady

– Ga meg en voldsom reiselyst

Hotellet på klippen er en deilig drømme-seg-vekk-bok med handling lagt til den vakre landsbyen Vernazza, en av de fem landsbyene som utgjør Cinque Terre, området som har fått status som nasjonalpark og står på UNESCOs verdensarvliste. Hele boken, med alle de nydelige beskrivelsene, ga meg en voldsom reiselyst, og Vernazza er nå helt klart en by jeg har lyst til å besøke, sier Oda Skard, bokas norske redaktør.

Hun forteller at Vernazza regnes som en av de vakreste og mest pittoreske fiskerlandsbyene på den italienske rivieraen, og at det, fascinerende nok, ikke er noen biltrafikk inne i byen. Kommer man med bil, må man parkere på en parkeringsplass like utenfor. Den beste måten å komme seg til Vernazza på, er til fots, med tog eller med båt.

Hele boken, med alle de nydelige beskrivelsene, ga meg en voldsom reiselyst

Oda Skard, redaktør

– I etterordet skriver forfatteren også levende om viktigheten av bærekraftig turisme i et så pittoresk og populært område. For å unngå lignende katastrofer i fremtiden som jordskredet som nærmest ødela byen i 2011, oppfordres alle besøkende blant annet til å benytte turstiene når de er på vandring i området, og til å støtte lokalsamfunnet ved å spise den lokale maten og drikke vin fra området. Å beholde sitrontrær, olivenlunder og vingårder er viktig for å hindre nye skred, sier Skard.

Historier om sterke kvinner

Hotellet på klippen-forfatter Rosanna Ley har skrevet til sammen 12 romaner, og bøkene hennes utgis i 14 land. Safranhuset var hennes første bok utgitt her til lands, etterfulgt av Tilbake til MandalayDe tapte barna og Hjem til øya. Hotellet på klippen er hennes femte roman på norsk.

Når hun skal skrive, drar Rosanna Ley ofte til bortgjemte hoteller i Italia eller Spania. Det er derfor ingen stor overraskelse at bøkene hennes er inspirert av kultur og landskap i Italia, på Sicilia og på Kanariøyene. I alle historiene finner vi sterke kvinneskikkelser både fra fortiden og vår egen tid, samt en underliggende mystisk og romantisk stemning.

Utover å skrive selv, har Rosanna Ley i over 20 år undervist i kreativ skriving på flere høyskoler og universiteter i England. Hun har også arrangert skrivekurs for andre forfattere både hjemme i Storbritannia og utenlands. Hun bor i Dorset sammen med sin kunstner-ektemann i et gammelt, lite hus med sjøutsikt.

Hotellet på klippen finnes også som e-bok