«Den lange reisen» går rett til hjertet

UnderholdningsromanerUnderholdningsromaner«Den lange reisen» går rett til hjertet

Alyson Richmans gripende «Den lange reisen» viser oss at det av og til er de mest uventede vennskapene som helbreder oss.

Estimert lesetid 2min
Foto av en voksen hånd som holder en barnehånd ute på en åker i solskinn.
Drøm deg bort fra egen hverdag og la deg berøre av en fortelling om vennskap og framtidshåp – denne ukas feelgood-tips er som skreddersydd til å komme i feriemodus av. (Foto: Getty Images)

Ferien nærmer seg, og endelig kan vi snart slenge oss nedpå og nyte følelsen av å bli dratt inn i en bok, uten altfor mange avbrytelser.

Med sine sammenvevde skjebnefortellinger er ukas feelgood-tips Den lange reisen av Alyson Richman nettopp en slik bok som fengsler oss til siste side, og gjør at vi sitter igjen med en varmende håpefullhet.

Alyson Richman er blitt en stor leserfavoritt, ikke bare i hjemlandet USA, men også i mange av de 30 andre landene hun er utgitt i. Her i Norge har hun tidligere hatt suksess bl.a. med romanene Hele livet på en dag, Timer av fløyel og Skyenes hemmelighet.

Richman har skrevet en fengslende samtidsroman om uventede vennskap og om å leve fullt og helt.

Library Journal om Alyson Richmans forrige bok «Skyenes hemmelighet»

Finner forlatt gutt på gaten

Richmans nye roman Den lange reisen vever på rørende vis sammen fortellingene om tre liv som føres mot hverandre av skjebnen: en tobarnsmor i en amerikansk forstad, en ti år gammel vietnamesisk båtflyktning og en hardt skadet krigsveteran.

Året er 1979, og Grace Golden finner en forlatt gutt på gaten i den lille amerikanske forstaden hun bor i. Hennes eget liv er preget av lengsel til hjemlandet Irland og traumer etter en barndomsulykke. Dette gjør at hun føler et intenst behov for å beskytte den lille gutten som åpenbart er langt hjemmefra.

Bakgrunnen er Amerika i årene etter Vietnam-krigen, og Richman skildrer med stor innlevelsesevne liv fylt av lengsel, smerte og kjærlighet. Hvordan kommer man seg videre etter et ufattelig tap? Iblant er det de mest uventede vennskapene som helbreder oss.

Den lange reisen finnes også som e-bok

– En rørende bok om vennskap og fremtidshåp

Den lange reisen er en veldig gripende bok. Alyson Richman er som alltid flink til å skrive om følelser, om lengsel, sorg og håp, forteller Oda Skard, bokas norske redaktør.

Hun påpeker at selv om handlingen i boka foregår i en liten forstad i USA på 1970-tallet, klarer Alyson Richman å flette inn historier og menneskeskjebner også fra andre kontinenter og andre årtier.

– Vi får et nydelig innblikk i hovedpersonens oppvekst i Irland, og vi får høre om sterke skjebner fra Vietnam-krigen. Alle fortellingene veves sammen til en rørende bok om vennskap og fremtidshåp.