«Ting å finne på når det regner»: Når hele tilværelsen faller sammen

SkjønnlitteraturUnderholdningsromaner«Ting å finne på når det regner»: Når hele tilværelsen faller sammen

Hva gjør du når hele livet ditt går i oppløsning? For hovedpersonen i «Ting å finne på når det regner» blir valget å reise tilbake til røttene.

Estimert lesetid 2min
Bilde av boka Ting å finne på når det regner
«Ting å finne på når det regner» er Marissa Stapleys første bok på norsk. Boka er inspirert av historien til hennes egne besteforeldre. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Ukas feelgood har alt vi vil lese om i et drama; krise, hjemlengsel, hjertesorg og overraskelser. Nettstedet Booklist har skrevet om ukas feelgood-tips, Ting å finne på når det regner, at den er «sjarmerende og engasjerende lesning om å ha hemmeligheter, om å starte på nytt og om å elske den familien du har valgt.»

Hjemme er kanskje der hvor hjertet er, men noen ganger må det både kjærlighet, tilgivelse og vilje til for å reparere et som er knust.

Reiser tilbake til røttene

I Ting å finne på når det regner møter vi Mae. Alt er tilsynelatende på stell. Hun har en super kjæreste, en god jobb og en fin leilighet i New York. Men en dag viser det seg at hele tilværelsen var bygd på løgner, kjæresten som hun hadde hatt full tillit til, viste seg å være en svindler.

Når det stormer som verst, er det bare et sted å dra; hjem til landsbyen sin. Hun reiser til den lille byen Alexandria Bay, der hun vokste opp med besteforeldrene sine.

Der oppdager hun imidlertid at bestemoren er begynt å bli dement, og at bestefaren har flyttet fra henne. Så treffer hun ekskjæresten sin Gabe, som sliter med et traume som fortsatt hjemsøker han.

Populær i hjemlandet

Forfatteren Marissa Stapley er selv en anerkjent forfatter og journalist i Canada. Avisa fra hennes egen hjemby, Toronto Star, anbefaler boka på det varmeste. De skriver om boka at den er «fengslende, hjertevarm og velskrevet. En perle av en pageturner.»

Forfatter Marian Keyes var fra seg av begeistring etter å ha lest boka; hun likte den «enormt godt» og at hun synes den er en «nydelig bok full av følelser og visdom». Publishers Weekly skriver om romanen: «Et sterkt følelsesdrama med en elegant vri.»

Ting å finne på når det regner er inspirert av historien til Marissa Stapleys egne besteforeldre. Boka er hennes første bok på norsk, og har akkurat kommet ut i pocket. Perfekt til sommerferien!