«Hekser og fuglekikkere» er en underholdende norsk godbit!

SkjønnlitteraturRomaner«Hekser og fuglekikkere» er en underholdende norsk godbit!

Et fargerikt persongalleri, nord-norsk natur og lidenskap er noen av stikkordene for ukas boktips. Kan man ønske seg mer?

Estimert lesetid 2min
Ukas feelgodd Hekser og fuglekikkere
I «Hekser og fuglekikkere» møter vi fuglekikkeren Tor og Ragna som er overbevist om at hun har helt spesielle evner. (Foto: Åsmund Holien Mo.)

Det går heftig for seg i ukas feelgoodroman, Hekser og fuglekikkere. Her er forviklinger og komikk, lidenskap og dramatikk fra første side. Forfatter Magne Hovden har lykkes i å skrive en av høstens mest sjarmerende norske romaner!

Fuglekikkere og hekser

Fuglekikkeren i denne fortellingen heter Tor. Hver dag besøker Tor moren sin som er innlagt på sykehjem. Hun lider av demens og han forsøker fortvilet å hjelpe henne til huske.

Men en dag får skifter interessen fokus; han hører nemlig om en gruppereise til Vardø via et nettforum. Som den ivrige fuglekikkeren han er, innser han at dette er en unik mulighet til å se den sjeldne fuglearten kuhegra.

Når det gjelder den andre hovedpersonene, Ragna, så ble hun gravid så tidlig i livet sitt at hun aldri rakk å tenke på hva hun egentlig ville bli i livet. Og nå blir hun stadig mer overbevist om at mannen hennes, Rune, egentlig er homofil, og at hun selv er begavet med healerevner. Også hun ser en gruppereise til Vardø, men hun øyner mulighet til å reise til et av jordas sterkeste energipunkter, som nettopp er i Vardø.

Nå de to gruppene møtes der oppe oppstår det imidlertid konflikter. Konflikter som tar lidenskapen på alvor.

Bokbloggeren Asperger informator er en av de som har kost seg mens hun leste denne. Hun skriver: «Dette er full underholdning … Det er sprudlende språk og den er lettlest. Jeg ble glad av de fargerike personene og det de klarte å finne frem til hos hverandre».

Skriver fengende satire

Magne Hovden fikk gjennombruddet sitt som forfatter med romanen Sameland, som også fikk strålende kritikker. Etter denne har han utgitt MGP, Kjell Jukola samler en hær, og Arctic Pizza.

Magne Hovden skriver morsomme romaner med fargerike karakterer.
Foto: Bernt Otto Moum

Den siste romanen han utga før Hekser og fuglekikkere, Cirkus, ble solgt til Frankrike, Tyskland og Italia allerede før den var utkommet, og fikk også strålende anmeldelser i norske aviser.

Hovden har foruten disse også skrevet en rekke bøker for barn og unge, radiohørespill og ulike tekster til film og TV. Hovden er født i 1974 og kommer fra Ålesund, men bor i dag i Kirkenes.