6er til «Minneskogen»: – Den skumleste og råeste vrien du kommer til å lese i vinter

KrimbøkerPsykologisk krim6er til «Minneskogen»: – Den skumleste og råeste vrien du kommer til å lese i vinter

Ukas krimtips har toppet de engelske bestselgerlistene siden den utkom i fjor. Sam Lloyds «Minneskogen» er en psykologisk thriller du ikke har lest maken til.

Estimert lesetid 3min
Minneskogen av Sam Lloyd
Sam Lloyds «Minneskogen» er en jente-bortført-thriller litt utenom det vanlige. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Da forfatter Sam Lloyd en dag kjørte en av sønnene sine til en sjakkturnering, slo det ham hvor lett det ville være å bortføre et barn på et slikt sted. Dermed var ideen til Minneskogen født. Resultatet er en psykologisk thriller du garantert ikke vil glemme.

–  Manuset hadde jeg lest i en rasende fart en uke tidligere, det var rett og slett for spennende til at jeg klarte å legge det fra meg. Lekent, fantasifullt og marerittaktig, forteller redaktør Ida Cleve.

Boka fikk terningkast 6 i Dagbladet, som kaller Minneskogen «Den mest overraskende og elegante groteske grøsseren jeg har lest på lenge».

Eventyrlig og annerledes thriller

Boka toppet engelske bestselgerlister i mange uker, og anmelderne hyller Minneskogen for originalitet, vakkert språk og det fantasifulle universet boka utspiller seg i. Daily Mail kaller Lloyd «et sjeldent nytt thriller-talent», mens den engelske avisa The Observer skriver:

«Historiens eventyrpreg forsvinner sakte, men sikkert etter som faren blir mer og mer intens, og etterlater denne leseren med bankende hjerte og svette håndflater.»

I historien møter vi Elijah, som har bodd i Minneskogen så lenge han kan huske. En dag finner han Elissa. Hun har blitt kidnappet og befinner seg i et rom under bakken hvor hun er lenket fast. Elissa innser snart at denne merkelige Elijah er det eneste håpet hun har for å bli fri igjen. Men Elijah på sin side, har akkurat fått en ny venn, og er redd for å oppsøke politiet. Han vet at det bare er en av dem som kan dra derfra.

–  Det er en ganske annerledes jente-bortført-thriller med den skumleste og råeste vrien du kommer til å lese i vinter. Jeg ville ikke røpe så mye mer, sier Ida Cleve, før hun legger til en siste detalj:

– Vet du hva dronninggambit er? Hvis svaret er ja, vil det nok vekke helt andre assosiasjoner etter å ha lest Minneskogen.

Forfatteren Sam Lloyd har hatt stor suksess med sin debutbok. (Foto: Privat)

Elsket å leke i skogen som liten

Forfatteren Sam Lloyd er oppvokst i Hampshire. I oppveksten var han ekspert på å dikte opp historier og bygge hemmelige gjemmesteder i skogen. Dette er kanskje noe av grunnen til at han har latt skogen være et så sentralt miljø i boka. I dag bor Lloyd sammen med sin kone og sine tre barn i Surrey. Minneskogen er hans første bok.