6er til «Minneskogen»: – Den skumleste og råeste vrien du kommer til å lese i vinter

KrimbøkerPsykologisk krim6er til «Minneskogen»: – Den skumleste og råeste vrien du kommer til å lese i vinter

Ukas krimtips har toppet de engelske bestselgerlistene siden den utkom i fjor. Sam Lloyds «Minneskogen» er en psykologisk thriller du ikke har lest maken til.

Estimert lesetid 3min
Minneskogen av Sam Lloyd
Sam Lloyds «Minneskogen» er en jente-bortført-thriller litt utenom det vanlige. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Da forfatter Sam Lloyd en dag kjørte en av sønnene sine til en sjakkturnering, slo det ham hvor lett det ville være å bortføre et barn på et slikt sted. Dermed var ideen til Minneskogen født. Resultatet er en psykologisk thriller du garantert ikke vil glemme.

–  Manuset hadde jeg lest i en rasende fart en uke tidligere, det var rett og slett for spennende til at jeg klarte å legge det fra meg. Lekent, fantasifullt og marerittaktig, forteller redaktør Ida Cleve.

Boka fikk terningkast 6 i både VG og Dagbladet. VGs anmelder Elin Brend Bjørhei skriver: «så spennende at man risikerer solbrenthet om man sitter i solen og bare må lese en side til.» Dagbladet kaller Minneskogen «den mest overraskende og elegante groteske grøsseren jeg har lest på lenge».

Eventyrlig og annerledes thriller

Boka toppet engelske bestselgerlister i mange uker, og anmelderne hyller Minneskogen for originalitet, vakkert språk og det fantasifulle universet boka utspiller seg i. Daily Mail kaller Lloyd «et sjeldent nytt thriller-talent», mens den engelske avisa The Observer skriver:

«Historiens eventyrpreg forsvinner sakte, men sikkert etter som faren blir mer og mer intens, og etterlater denne leseren med bankende hjerte og svette håndflater.»

I historien møter vi Elijah, som har bodd i Minneskogen så lenge han kan huske. En dag finner han Elissa. Hun har blitt kidnappet og befinner seg i et rom under bakken hvor hun er lenket fast. Elissa innser snart at denne merkelige Elijah er det eneste håpet hun har for å bli fri igjen. Men Elijah på sin side, har akkurat fått en ny venn, og er redd for å oppsøke politiet. Han vet at det bare er en av dem som kan dra derfra.

–  Det er en ganske annerledes jente-bortført-thriller med den skumleste og råeste vrien du kommer til å lese i vinter. Jeg ville ikke røpe så mye mer, sier Ida Cleve, før hun legger til en siste detalj:

– Vet du hva dronninggambit er? Hvis svaret er ja, vil det nok vekke helt andre assosiasjoner etter å ha lest Minneskogen.

Forfatteren Sam Lloyd har hatt stor suksess med sin debutbok. (Foto: Privat)

Elsket å leke i skogen som liten

Forfatteren Sam Lloyd er oppvokst i Hampshire. I oppveksten var han ekspert på å dikte opp historier og bygge hemmelige gjemmesteder i skogen. Dette er kanskje noe av grunnen til at han har latt skogen være et så sentralt miljø i boka. I dag bor Lloyd sammen med sin kone og sine tre barn i Surrey. Minneskogen er hans første bok.