Boksensasjon fra Lucinda Riley

KrimbøkerBritisk krimBoksensasjon fra Lucinda Riley

Familien til Lucinda Riley avslører at det i mai blir verdenslansering av en ny krimroman fra den avdøde forfatteren.

Estimert lesetid 4min
Lucinda Riley
Da barna hennes var små skrev Lucinda Riley sin første og eneste kriminalroman. Nå avslører Rileys familie at boka skal utgis. (Foto: Kit Riley)

Lucinda Rileys familie er glade for å fortelle at en tidligere upublisert bok, Mordene på Fleat House, vil bli utgitt over hele verden den 25. mai 2022.

«For en vakker gave til Lucinda-leserne,» kommenterer Knut Gørvell, salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm.

«Det har vært en rar og vemodig opplevelse å lese Lucinda Riley igjen, og så herlig at hun klarte å lage en suveren kriminalroman som både er en topp krim og en vakker Lucinda-roman. Norske lesere elsker Lucinda Rileys romaner og er også fan av britisk krim – så hva er bedre enn denne kombinasjonen. Vi gleder oss enormt til å gi Lucindas norske lesere denne gaven 26. mai, samtidig som Mordene på Fleat House gis ut i England og en rekke andre land.»

Mordene på Fleat House

Familien til Riley beskriver Mordene på Fleat House som «en vidunderlig og veldig personlig bok fra Lucinda.» Den ble skrevet mens hun fremdeles hadde små barn, og egentlig hadde satt forfatterkarrieren på vent. Det er et nervepirrende mordmysterium, med handling lagt til en idyllisk internatskole i Norfolk i England. Det sjokkerende dødsfallet til en av skolens elever fører til avsløringen av flere mørke hemmeligheter i selve hjertet av Fleat House.

Så fort hennes yngste barn hadde begynt på skolen i 2004, skrev Lucinda tre romaner uten å ha noe forlag. To av romanene er utgitt i nyere tid med stor suksess – Helenas hemmelighet og Sommerfuglrommet. Lucinda hadde som mål å utgi den tredje av disse romanene etter at hun hadde avsluttet serien «De syv søstre».

På grunn at utsettelsen av boken Atlas: Historien om Pa Salt, har Lucindas familie besluttet å flytte utgivelsen av Mordene på Fleat House frem til 2022, i håp om at dette kan hedre hennes minne og glede alle hennes lesere.

Som tidligere annonsert, vil Atlas: Historien om Pa Salt blir ferdigstilt av Lucindas sønn Harry Whittaker, med en planlagt utgivelse i mai 2023.

En fantastisk detektivhistorie

Lucinda var selv svært stolt av dette prosjektet. Det var den eneste kriminalromanen hun noen gang skrev, og skolen i Norfolk, hvor handlingen i boken finner sted, er i høyeste grad inspirert av skolen som hennes egne barn gikk på. Vi ser tydelig at landskapet og omgivelsene hun bodde i på den tiden skinner gjennom i teksten.

Redaksjonssjef Mariann Fugelsø Nilssen i Cappelen Damm er også svært begeistret etter å ha lest manuset.

«Mordene på Fleat House er både en fantastisk detektivhistorie og en ekte pageturner. Boken har en kul hovedperson i den dyktige, kvinnelige etterforskeren ved navn Jazz. De norske leserne vil elske den fantastiske britiske atmosfæren, og mange vil kjenne igjen steder de har besøkt,» sier hun. 

«Det er en bok med energien vi kjenner fra De syv søstre-serien, pluss på god, gammeldags drapsetterforskning og et stort persongalleri som Lucinda har full kontroll over. En meget overbevisende og underholdende krim! Jeg kan nesten ikke tro at hun hadde den i skuffen, for den føles nyskrevet og frisk!»

Det siste tiårets mestselgende oversatte forfatter

Lucinda Riley ble født i Irland, og etter en tidlig karriere som skuespiller innenfor film, teater og TV, skrev hun sin første roman som tjuefireåring. Bøkene hennes har blitt oversatt til 37 språk og har solgt 40 millioner eksemplarer verden over. Hun har vært nr. 1 på Sunday Times og New York Times’ bestselgerlister. I Norge har hun solgt over 1,5 millioner bøker, og er det siste tiårets mestselgende oversatte forfatter.

Lucindas serie «De syv søstre», som forteller historien om syv adopterte søstre og er løselig basert på mytologien rundt stjernehopen med samme navn, har blitt et globalt fenomen. Serien har ligget på toppen av bestselgerlister verden over, og rettighetene til å lage TV-serie er solgt til et stort produksjonsselskap.

Selv om Lucindas barn vokste opp i Norfolk i England, klarte Lucinda i 2015 å virkeliggjøre drømmen om å kjøpe et avsidesliggende hus i West Cork i Irland. Hun følte at dette var hennes spirituelle hjem, og det var her hun skrev sine fem siste bøker. Lucinda ble diagnostisert med kreft i 2017 og døde i juni 2021.