Abid Rajas bestselger blir TV-serie

Dokumentar og samfunnBiografierAbid Rajas bestselger blir TV-serie

Strømmetjenesten Viaplay har sikret rettighetene til en TV-serie basert på Abid Rajas bestselgende selvbiografi Min skyld. I spissen for prosjektet står Odd-Magnus «Odda» Williamson og stjerneregissør Per-Olav Sørensen.

Estimert lesetid 3min
Foto av Abid Raja
Abid Raja tok Norge med storm med sin såre og brutalt ærelige selvbiografi, «Min skyld». Nå skal boka bli TV-serie med bl.a. Odd-Magnus Williamson som manusforfatter. (Foto: Venstre)

«Kulturens kraft ligger i å bevege, skape refleksjoner og endringer, og jeg har den største trua på Odd-Magnus Williamson som manusforfatter og Per-Olav Sørensen som regissør», forteller Abid Raja i forbindelse med at hans livshistorie skal dramatiseres på skjermen.

Anette Garpestad i Cappelen Damm Agency er stolt av å presentere nyheten.

– Vi så tidlig at boken basert på Abid Rajas liv hadde et åpenbart potensiale for en filmatisering, og i forhandlingene rundt rettighetene var det mange store aktører inne i bildet, sier Garpestad.

Hun forteller at de er svært fornøyde med at det er Viaplay som sikret seg de eksklusive rettighetene til TV-dramatiseringen.

– Med dette har vi et solid team bak produksjonen, sier Garpestad.

Abid Raja håper at boken og – i forlengelse – serien kan bidra til at færre personer kjenner på skam rundt egne opplevelser.

– Jeg har et håp om at min åpenhet kan bidra til at flere åpner seg om sine vanskeligheter og blir kvitt negativ skyld og skam som vi alle bærer på. At vi kan stilne den negative stemmen vi alle har inni oss, forteller Raja.

Boka Min skyld får du nå til kun 199,- på cappelendamm.no.

– Et drømmeprosjekt

Odd-Magnus Williamson.

En annen sentral figur for dramatiseringen, Odd-Magnus Williamson, mener at Rajas biografi er et drømmeprosjekt for en manusforfatter.

Min skyld inneholder alt det en manusforfatter leter etter: Helten som mot alle odds vinner prinsessa og halve kongeriket. Umulige oppgaver, tydelige fiender og nådeløs selvransakelse. Det er Charles Dickens og Askeladden satt til vår egen tid, og en av de største leseropplevelsene jeg har hatt, sier Williamson.

Han tror at historien kan nå inn til unge guttehjerter over hele verden, og hjelpe dem.

Kan bli største Viaplay-satsing noensinne

Stjerneregissør Per-Olav Sørensen er også med på det som kan bli en av de største Viaplay-satsingene noensinne. Han er ydmyk og takknemlig over å få være med på å skildre en historie som «slår hardt og presist midt i mellomgulvet».

– At Abid lar oss få lov til å lage en Viaplay-serie med de mest utleverende situasjoner, ydmykende hendelser, hjerteskjærende opplevelser og himmelstormende kjærlighet, ja, det er en gave, forteller Sørensen.

I likhet med Odd-Magnus Williamson, hadde Sørensen en sterk leseropplevelse da han leste boken første gang.

– Det er ikke så mange bøker du rett og slett begynner å grine av å lese, men Min skyld er en sånn bok. Den slår hardt og presist midt i mellomgulvet, sier den meritterte regissøren.

Foto av «Min skyld» av Abid Raja
(Foto: Maria Kleppe Vihovde)

– Gripende og genuin fortelling

Viaplay har de siste årene satset tungt på egne produksjoner, med seerfavoritter som Pørni, Wisting og Made in Oslo. Dette er første gang strømmetjenesten lager en originalproduksjon med utgangspunkt i en norsk selvbiografi.

– Dette er en svært gripende og genuin fortelling som man ikke kan unngå å bli berørt av. Kildematerialet er beviselig mesterlig, og det teamet som samles av Per-Olav Sørensen og Odd-Magnus Williamson kommer ikke til å stå tilbake for noen. Det er akkurat det vi ønsker mer av i Viaplay – unike inspirerende historier og de beste i bransjen til å formidle det videre til seerne våreforteller dramasjef i Viaplay Norge, Tanya Nanette Badendyck.

Min skyld utvikles av The Global Ensemble Drama ved produsentene Janne Hjeltnes og Ingrid Skagestad. Kari Moen Kristiansen er ansvarlig produsent for Viaplay. Per-Olav Sørensen er regissør, mens Odd-Magnus Williamson er manusforfatter.

Boka Min skyld får du nå til kun 199,- på cappelendamm.no.