De tre Bukkene Bruse klatrer til topps på Spotify

BarnebøkerBarn 4-6 årDe tre Bukkene Bruse klatrer til topps på Spotify

Mye tyder på at sommeren 2023 vil bli husket som tiden alle gikk og sang «Ikkje lov å bade med tissen ute» fra Kjartan Lauritzens fengende låt «Badebussen».

Estimert lesetid 4min
Bukkene bruse på badeland
– Jeg skal ikke si det for sikkert, men jeg tror ikke det har skjedd med en norsk film siden Lene Marlins «Unforgivable sinner» som hun skrev til Erik Poppes «Schpaaa» i 1998, sier produsent Stian Tveiten om soundtrack-låta som har gått til topps på Spotify. (Qvisten Animasjon)

«Badebussen» er soundtrack til kinofilmen Bukkene Bruse på Badelandsom har premiere 1. juledag.

Denne uken klatret sangen opp på førsteplass på Spotifys Topp 50-liste. Den populære sangen er snart avspilt 1,8 millioner ganger på Spotify.

Den har i tillegg over 200 000 avspillinger på YouTube, samt 800 000 på TikTok. Man ser også at folk har begynt å lage egne versjoner av musikkvideoen som er publisert på TikTok. 

– Alle filmprodusenters drøm

Produsent Stian Tveiten og Qvisten Animation AS står bak den kommende kinofilmen som er basert på Bjørn F. Rørvik og Gry Moursunds bildebokserie om de tre Bukkene Bruse. Manuset er skrevet av Karsten Fullu, og filmen er regissert av Will Ashurst.

– Det er enda en god stund til første juledag, når filmen har premiere på kino, men i og med at dette var en åpenbar kandidat til Årets Sommerlåt, så måtte vi bare slippe låta og teaseren før sommeren. Det er alle filmprodusenters drøm at soundtracket til filmen når førsteplassen, sier Tveiten.

– Jeg skal ikke si det for sikkert, men jeg tror ikke det har skjedd med en norsk film siden Lene Marlins «Unforgivable sinner» som hun skrev til Erik Poppes «Schpaaa» i 1998.

Låta er laget av Balestrand-musiker Kjartan Lauritzen, som tidligere er kjent for låter som bl.a. «Havanna» og «Fredag».

– Vi er utrolig glade for at Kjartan Lauritzen sa ja til å lage låta for oss, selv om han kanskje lurte bittelitt på om Bukkene Bruse på Badeland var noe for ham. Så vidt jeg vet har han ikke laget musikk til spillefilm før heller, så det er også gøy, sier produsent Tveiten og legger til at han mener Kjartan Lauritzen utstråler en mix av skaperglede og positivitet som passer Bukkene Bruse-universet meget godt.

Dyttet Jo nesbø ned fra bestselgertronen

Bjørn F. Rørvik
Forfatter Bjørn F. Rørvik har skapt Bukkene bruse-serien sammen med illustratør Gry Moursund. (Foto: Erik Brandsborg/Kulturtanken)

Barnebøkene, som kinofilmen er basert på, har opplevd en eventyrlig suksess. De utgjør en av landets største bildebok-suksesser noensinne, og er trykket i over 500.000 eksemplarer.

Faktisk har de sprelske og fargerike bildebøkene om Bukkene Bruse klart noe som ingen norske bildebøker har klart før dem: Da den tredje boka, Bukkene Bruse begynner på skolen ble lansert våren 2017, dyttet den bestselgerkongen Jo Nesbø ned fra bestselgertronen. 

Ny bok til høsten

Serien, som består av de fire bøkene Bukkene Bruse på badeland, Bukkene Bruse vender tilbakeBukkene Bruse begynner på skolen og Bukkene Bruse drar til Syden, vil til høsten bli supplert med den nye boken Bukkene Bruse og julenissen. I tillegg utgis snart Bukkene Bruses kokebok.

En verdenssuksess

De fire bildebøkene, som er løst basert på eventyret om bukkene som drar til seters for å bli fete, er allerede langt mer kjent ute i verden enn sine gamle slektninger.

Bøkene er utgitt i land som Danmark, Sverige, Tyskland, Frankrike, Færøyene, Japan, Kina, Makedonia, Russland og Sør-Korea. Bukkene Bruse har også tidligere blitt satt opp som teater flere steder, blant annet er Bukkene Buse på badeland en av Riksteatrets største suksesser de seneste årene. Og til høsten blir det altså både nye bøker og storslagen kinofilm med populær musikk av Kjartan Lauritzen. 

Forfatter Bjørn Rørvik befinner seg for tiden på barnebokfestival i Tyskland, og om låtas lovende start med førsteplass på Spotify sier han:

– Det er sprøtt! Og veldig morsomt, selvfølgelig! Hurra for Qvisten og Kjartan Lauritzen!

Les mer om Bukkene bruse-universet her.