Rolf Magnes sommerboktips: – Prøver å unngå stress, skurker og livsfare

BarnebøkerBarn 6-8 årRolf Magnes sommerboktips: – Prøver å unngå stress, skurker og livsfare

«Kokosbananas»-skaper Rolf Magne G. Andersen vil helst tilbringe sommerferien med Hardy-guttene.

Estimert lesetid 4min
Foto av Rolf Magne G. Andersen
Digge-tiden? Det ville Rolf Magne G. Andersen kalt sommerferien, om den skulle fått et nytt navn. (Foto: David Zadig)
Forfatternes sommerboktips

For Boktips-redaksjonen er sommeren enkel: Kanskje skal vi surfe, stå på vannski og bade, for å sitere en velkjent plateutgivelse – men først og fremst skal vi lese, lese, lese. Late dager og lyse netter er perfekt for å gjøre det vi liker aller best, ligge langstrakt på stranda, i parken eller på balkongen med en god bok.

Men hva gjør de som skriver bøkene? I spalten Forfatternes sommerboktips sjekker vi inn med noen av forfatterne som står på trappene til den beryktede bokhøsten. Klarer de ta sommerferie, eller tilbringes soldagene inne, svettende foran et bokmanus? Hvilke bøker pakker de med seg i sommer? Følg med hver uke i sommer og bli bedre kjent med forfatternes sommerplaner.

I dag sjekker vi inn med en av barnas favoritter, Kokosbananas-skaper Rolf Magne G. Andersen.

Helt kokosbananas!

Rolf Magne G. Andersen er mannen bak det enormt populære Kokosbananas-universet.

Andersen har i tillegg bakgrunn fra film, radio og tv, blant annet som manusforfatter til Herman Flesvigs Førstegangstjenesten, P3morgen, Hallo i uken, Komiprisen og Topp 20-turneen.

Kokosbananas (som er en blanding av en kokosnøtt og en banan!) er en liten oppfinner som bor med familien sin Mamma Banana, Pappa Kokos og lillesøsteren Baby Koko. I oppfinnerskuret lager Kokosbananas helsprø oppfinnelser, noe som alltid får ham inn i rare situasjoner. 

Kokosbananas er en av strømmefavorittene for barn i Storytel, og finnes også som fysiske bøker. I Kokosbananas-universet møter barna masse humor og galskap.

Den store boka om Kokosbananas kommer i bokhandlene i august, men kan forhåndsbestilles allerede nå (og da kan du få den signert!).

Nattninja i bokform

I høst er Rolf-Magne i tillegg aktuell med et nytt ellevilt univers for barn: Nattninja. Også denne serien har vært en strømmefavoritt i Storytel, og nå kommer serien som bøker.

Nattninja er en fantasirik og vilter serie om Martin som ikke liker å legge seg, og som løser sine ulike problemer ved hjelp av lampe-ånden Akari, som forvandler ham til Nattninja og gir ham gode råd på veien.

Virkelighet og fantasi blandes i akkurat passe spennende og koselige historier for 3-6 åringene som skal til å legge seg.

Boken er illustrert av den erfarne og dyktige tegneren Bård Sletvold Torkildsen, som tidligere blant annet har illustrert Herman Flesvigs store suksessbok Herman.

Nattninja – Den sorte løve kommer i bokhandlene i september.

– Prøver å unngå stress, skurker og livsfare

– Hei, Rolf Magne! Tre ting som er sommer for deg?

– Sjø, båt og å gå i baris.

– Hvor finner vi deg i sommer?

– I et sommerhus i Danmark ved stranden og enten i båten eller lekende med geitekillinger på gården vår helt ytterst i Sognefjorden.

Hvilken romankarakter ville du helst tilbringe sommerferien med, og hvorfor?

– Det må bli Hardy-guttene, spesifikt når de slapper av i hengekøya med tegneserier og iskald brus etter et farlig oppdrag. Det hørtes alltid så utrolig behagelig ut. Jeg ville ha hoppet over det farlige oppdraget, da jeg helst prøver å unngå stress, skurker og livsfare i sommerferien. 

– Hva utgjør den perfekte sommerboka?

– Det er gjerne en page-turner som du ikke vil legge fra deg. 

– Hvor er det beste stedet å lese på sommeren? 

– I skyggen av et tre eller på solsengen under en parasoll. 

– Hvis du skulle skrive en romantisk sommerkomedie, hvilket reisemål ville du velge som setting?

– En italiensk strandby med enorme mengder pasta og forviklinger.

– Hvilke bøker pakker du i bagen i sommer?

– «Løpe ulv» av Kerstin Ekman og «Crossroads» av Jonathan Franzen.

– Hvis du kunne gi et nytt navn til sommerferien, hva ville du kalle den?

– Digge-tiden.

Les flere Forfatternes sommerboktips her. God sommer!