Kirsti Kristoffersen: – Vi har alle hatt et kjendiscrush

Inspirert av egne erfaringer som manager til Marcus og Martinus, har Kirsti Kristoffersen skrevet om kjendistilværelsen og den store forelskelsen.

Estimert lesetid 3min

På fire måneder har Kirsti Kristoffersen, debutant av året, gitt ut alle tre bøkene i en av årets mest populære ungdomsserier: Kjendiskjæreste-trilogien.

Serien sirkler rundt Karoline og den gryende popstjernen Mathias, som hun møter på en avsidesliggende campingplass i sommerferien. Alt er helt perfekt, bortsett fra at det er noe ved Mathias som er litt rart. Hva er det han skjuler? Det er duket for kjærlighet, dramatikk og et sjokk.

På Boktips LIVE forteller Kirsti Kristoffersen om prosessen bak å gi ut tre bøker, og om Kjendiskjæreste-universet.

Se intervjuet øverst i saken.

Skriver om egne erfaringer

I første bok i serien, Kjendiscrush, blir vi kjent med Karoline som blir tvunget med på campingplass med sin bestemor i sommerferien, som ikke er ulikt fra forfatterens egen oppvekst.

– Jeg har lært at man skal skrive om det man kan, og jeg hadde sommerjobb på campingplass i mange år, og det er rett og slett den jeg har skrevet om. Det er her de møtes, Karoline og Mathias.

Med gode anmeldelser og internasjonal suksess er det ikke tvil om at Kirsti har truffet noe hos leserne. Programleder for Boktips LIVE, Knut Gørvell, mener at det er en stor gjenkjennelighetsfaktor i bøkene.

– I den første boka handlet det mye om å beskrive den store følelsen, og mye er nok hentet fra da jeg selv var fjortenåring, og det vet jeg man skal ta på alvor. Det er ikke sånn at vi som voksne kan si «jaja, men du kommer til å bli forelska mange ganger». Det vet du ikke når du er fjorten år, da er det bare den ene som gjelder, sier Kristoffersen.

Les mer om alle bøkene i Kjendiskjæreste-trilogien her!

Atle Pettersen gir ut låt fra boken

Bokidéen har fulgt Kristoffersen gjennom mange år, som manager for blant annet popstjernene Marcus og Martinus. Da hun leverte manus til forlaget, fikk hun beskjed om at den var lang nok til å kunne deles inn i tre bøker. Slik be Kirsti en debutant som ga ut tre bøker på fire måneder.

I den andre boka, Kjendiskjæreste, skal Mathias være med på en talentkonkurranse, hvor han tidlig blir utnevnt som en favoritt. Gjennom konkurransen skal de til slutt lage en egen sang som finalistene får fremføre i Oslo Spektrum.

– I samtale med forlaget, så tenkte vi på om hvor kult hadde det ikke vært om vi faktisk ga ut låten, og jeg likte idéen om at man kunne google Mathias, også finnes universitet utenfor boken.

Gjennom sine kontakter i musikkbransjen, nådde Kirsti Kristoffersen ut til Atle Pettersen, som var mer en glad for å kunne delta i prosjektet.

«Når skal du spørre om jeg skal gjøre det?» forteller Kirsti at Atle hadde sagt til henne når hun luftet idéen for han.

Sammen gikk de i studio og lagde låta «Every Song» og publiserte den under navnet Mathias Lund på alle strømmetjenester.

Se hele intervjuet med Kirsti Kristoffersen i videoen øverst i saken.

Les mer om Kjendiskjæreste-serien her.

Kjøp alle bøkene i Kjendiskjæreste-trilogien her!