De beste barnebøkene for større barn (9-12 år)

BarnebøkerBarn 10-12 årDe beste barnebøkene for større barn (9-12 år)

Vi har plukket ut våre beste tips til bøker for de større barna, med alt fra tegneserieromaner til fantasy, spenning, mystikk, hester, vennskap og magi!

Estimert lesetid 5min
foto av jente som leser bok
Hilda Humlevik og folka som forsvant er én av høstens høydepunkter for bokslukere i alderen 9-12 år.

Bokslukere mellom 9 og 12 år har mye å glede seg til i høst: En knallsterk debut om Hilda Humlevik, actionfylte tegneserieromaner fra Alexander Kirkwood Brown, en moderne klassiker i ny drakt og fantasyfortellinger med hester og vennskap i høysetet – for å nevne noe.

Her har vi funnet frem de beste bøkene for barn i alderen 9-12 år akkurat nå.

Bøker for barn 9-12 år

Hilda Humlevik og folka som forsvant

Bokslukermat til alle barn som liker Roald Dahl, Alma Freng-serien og William Wenton-bøkene til Bobbie Peers!

Hilda Humlevik er en ganske vanlig jente med et ganske vanlig liv. Alt snus på hodet når en sleip mann med onde hensikter kaprer hjertet til moren hennes, og de i stedet for å reise på kul sommerferie må flytte til byen Søderdal. Hilda merker raskt at ikke alt er som det skal. For hvem er den bleke mannen på trappa utenfor det nedlagte sanatoriet? Hvorfor er lærerne på skolen så annerledes? Og hva er det egentlig stefaren Timian skjuler på loftet i det nye huset i Kistegata?

Med Hilda Humlevik og folka som forsvant har Irmelin Persdatter Gustavsen skrevet første bok i en serie, full av spenning, mystikk og humor.

Ny tegneserie om Oslos underby

Underbyen er en ny actionfylt og original tegneserie fra forfatteren av bøkene om Edward Rubicon, og illustratøren Luis Garagna.

I Bergtatt møter vi Peter, som akkurat har flyttet til Oslo sammen med mora. Peter ser ting som ingen andre ser. Han møter ei jente som viser seg at er en Hulder – og hun er ikke den eneste underjordiske skapningen som beveger seg rundt i Oslos underverden.Men de underjordiske er truet – og det er menneskene som er fienden. De underjordiske er heller ikke bare gode, det skjer ting i Oslos underverden som moderne mennesker ikke kan forestille seg.

Når en liten nabojente blir kidnappet – av Draugen – blir Peter dratt inn i en virkelighet og en del av Oslo som han ikke visste fantes. Men hvorfor kan nettopp Peter se de underjordiske? Og hva er det bestefar vet, men som han ikke helt får fram?

Tegneserieromaner om monsterjegeren Edward Rubikon

Ghostbusters møter Stranger Things i denne spennende serien for barn fra 9 år.

Edward Rubikon er monsterjeger. Sammen med vennene Kasper og Nadira beskytter han småbyen Grimsrud mot overnaturlige trusler.

I den sjuende boka om Edward forsvinner bestevennene hans på vei til kino. Og det rare er at ingen husker dem, ikke engang foreldrene deres. Ingen, bortsett fra Edward. Han er den eneste som kan redde dem nå!
Edward kaster seg ut i et livsfarlig oppdrag med tidsreiser og utenomjordiske vesener. Men kan man endre på noe som allerede har skjedd? Og hva er egentlig en tidsvampyr?

Kombinasjonen av tegneserie, spennende tekst og kule illustrasjoner gjør dette til en serie det er lett å bli hekta på!

Tredje bok i suksesserien Star Stable: Skjebnerytterne

I Mørket faller fortsetter den klassiske fantasyfortellingen om hester, vennskap, spennende eventyr og magi. Serien er basert på onlinespillet Star Stable, et av verdens raskest voksende dataspill.

De fire skjebnerytterne Lisa, Anne, Linda og Alex står foran sin største utfordring noen gang. Dark Cores mørke planer kan i verste fall utslette hele den magiske øya Jorvik. Skjebnerytternes magi og deres sterke kontakt med hestene kan beseire dette mørket, men da må magien virke. Det tar tid å få magien til å virke, og tid har de lite av…

Klassiker i praktutgave

Endelig kommer den moderne klassikeren Den uendelige historie som praktbok og flott samleutgave! I denne boka er første og andre bind i historien om Bastian for første gang samlet mellom to permer. Michael Ende har siden han debuterte som forfatter i 1960 blitt stående som en av vår tids største eventyrfortellere.

10-år gamle Bastian har det ofte trist og vanskelig. Men hvis livet blir for plagsomt, drømmer Bastian seg inn i fantasiens verden. En dag finner Bastian en bok i et antikvariat:

Den uendelige historie.

Boken griper fatt i ham. Han gjemmer seg bort på et loft og begynner å lese. Sammen med Bastian oppdager vi landet Fantásia. Vi møter gleder og sorger vi kjenner fra våre egne liv. Vi vandrer med Bastian i Sørgmodighetens sumper, opplever den frykteligste av all redsel i Ygrámul og skjønnheten i Perelín, Nattens skog.

Den som kommer til landet Fantásia får en medaljong med inskripsjonen Gjør hva du vil. Bastian tolker dette som gjør det du har lyst til. Dermed virvles han inn i eventyrlige hendelser skapt av hans egen fantasi.

For alle som liker Harry Potter

Tankespinneren er en drivende fantasyfortelling som tar leseren med inn i en magisk verden full av norrøne myter: Her er strikkepinner tryllestaver og veggtepper portaler til en annen dimensjon. Hovedpersonen i boka er Anna, og sammen med vennene hennes løser de hemmelige koder, stopper miljøkriminalitet og kjemper mot skumle skurker. Tankespinneren passer for lesere mellom 9 og 12 år. Tankespinneren er første bok i en planlagt trilogi.

Dette var vår liste over bøker for barn i alderen 9-12 år. Har du barn i andre aldre, finner du kuraterte tips for alle aldersgrupper her.