Her er høsten 2022s nye Leseløver

BarnebøkerBarn 4-6 årHer er høsten 2022s nye Leseløver

Bøkene i Leseløve-universet kan leses og brukes på ulike måter. Det viktigste er å skape leselyst, leseglede og leseinteresse. Her får du oversikten over høsten 2022s nye Leseløver.

Estimert lesetid 4min

Det er aldri for tidlig (eller for seint) å begynne og lese for barna, og Leseløvene kan være gode redskap for å gjøre det morsomt og enkelt for de små. Med egne serier spesielt skrevet for barn som oppdager gleden ved å lese, har Leseløver hatt en fast plass i sekken til norske barn siden 1987.

Bøkene er delt opp i tre nivåer etter leseferdigheter: «Løveunge» er for de ferskeste lesehestene, ofte fra 4-7-årsalderen. Neste nivå, med litt mer tekst, er «Min første leseløve», mens «Leseløve» er for barna som har blitt ordentlig glad i lesingen, og er godt i gang med skolen.

Under finner du oversikt over høstens nye titler i alle tre nivåer. Trykk for å hoppe rett til riktig nivå:

Løveunge

I serien Løveunge finner du bøker med bare én kort setning på hver side og relativt stor skrift. Her lærer barnet å sette sammen bokstaver til ord, og kan kjenne på stoltheten over å ha lest en hel bok selv!

Simon lager mat selv

I Simon lager mat selv møter vi Simon, som er innmari sulten når han kommer hjem fra skolen. Mamma er opptatt med hjemmekontor, så han må lage pannekaker selv. Heldigvis får han hjelp av bestefar på Facetime! Boken er en blanding av kokebok og skjønnlitterær historie, med livlige illustrasjoner. Perfekt for sultne løveunger som både vil lese og lage mat selv!

Søt og farlig

Søt og nusselig i det ene øyeblikket, livsfarlig i det neste. Nei, vi snakker ikke om barn, men om dyrene du møter i denne boka. Overraskende mange søte pelsdotter er egentlig skikkelig skumle! Her kan dyreglade lesestartere lære morsomme fakta, og kanskje de voksne også får seg noen overraskelser?

Kroppen vår – fra bæsj til hår

Forsker Sarah Herlofsen har laget en morsom faktabok med alt små hjerner lurer på om kroppen, men som ikke alltid de voksne kan (eller vil) svare på. Som for eksempel hvor lang tid tar det å fylle et badekar med tiss? Eller hvor mye veier all bæsjen du bæsjet i fjor egentlig? Kroppen er både rar og fantastisk, og kan gjøre utrolig kule og ganske ekle ting. Gjennom denne lettleste og gøyale boka kan barna bli kjent med kroppen, og alt den kan, helt selv.

Min første leseløve

Min første leseløve har litt mer tekst enn Løveungene, og er tilrettelagt for 6 til 9-åringer.

Vitseløve 11 Dyrevitser

Ellevte bok i den populære Vitseløve-serien gir barna et arsenal av vitser om dyr!

To kuer stod på en eng og så på hverandre. Plutselig sa den ene:
– Møøøø.
Da sa den andre:
– Fillern, det var det jeg skulle si!


Her får små leseløver trent både lattermuskler og leseflyt. Tamme vitser er ikke forbeholdt fedre!

Leona 5: Leona i monstertrøbbel

Egenrådige Leona er tilbake i den femte boken i denne populære serien. Det er Halloween, og et monster truer med å ødelegge klassefesten. Leona bestemmer seg for å ordne opp, men havner som vanlig i trøbbel. Skikkelig monstertrøbbel! Med bøkene om Leona og hennes trofaste sidekick Felix har forfatter Anneli Klepp og illustratør Cathrine Sandmæl skapt et eget univers for barn som liker sprelske eventyr og morsomme historier, og nettopp har begynt å lese selv.

Leseløve

Leseløve er tilpasset barn mellom 7 og 11 år. Fortellingene kan variere i lengde, men de har oftest korte linjer og stor skrift.

Vondt, verre, verst? 107 ville dilemmaer

Barneversjonen av Radioresepsjonens populære spalte Dilemmas. Et dilemma er som kjent et valg mellom to muligheter, der ingen av dem er bedre enn det andre. Men hva velger du når begge alternativene er helt koko? Ville du for eksempel helst tørket deg i rumpa med oppvaskkosten eller brukt sandpapir som håndkle? Padlet på et akebrett eller badet med pelskåpe? Med denne morsomme boken får barna trent leseferdighetene, samtidig som de kan utfordre både seg selv og venner med horrible dilemmaer.

Jesus på 1-2-3

Uavhengig av hva man tror på, så er historien om Jesus skikkelig spennende! Hvem var han egentlig? Og hvem var faren hans, var det Gud eller Josef? Hva er tro og hva vet vi sikkert? Med denne humoristiske og spennende boken om Jesus og hans liv, viser Cecilie Winger at det kan være både gøy og underholdende å lære om religion og historie.

Dette er den fjerde boken i 1-2-3-serien, som består av Norgeshistorien på 1-2-3, Vikinger på 1-2-3 og Andre verdenskrig i Norge på 1-2-3.