Lucinda Rileys «Solsøsteren»: Fra byjungel til savanner i Kenya

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerLucinda Rileys «Solsøsteren»: Fra byjungel til savanner i Kenya

Den sjette boken i Lucinda Rileys storslåtte bestselgerserie De syv søstre er kanskje hennes beste hittil. I Solsøsteren følger vi den vakre Electra på en reise fra Manhattans hektiske atmosfære til Afrikas praktfulle, vidåpne sletter.

Estimert lesetid 3min
Portrett av Lucinda Riley med omslag for Solsøsteren
Lucinda Riley når hundretusener av norske lesere med bøkene sine. «Riley skriver med en oppriktig pasjon for historie og mennesker, og evner å bryte ned selve livets store drama til tablåer av gjenkjennelighet og universell hverdagsetikk,» skriver NRK i sin anmeldelse av Solsøsteren. (Foto: Astrid Waller)

Lucinda Riley har med sine storslåtte underholdningsromaner blitt en av de mest leste forfatterne i Norge. Rileys første roman på norsk, Orkideens hemmelighet, kom ut i 2011.

Siden da har det blitt utgitt én eller to Riley-romaner i året, og salget har økt for hvert år. Totalt har nå salget rundet 1,3 millioner eksemplarer her i Norge. Siden Stormens søster kom ut i januar 2016, har en av Lucinda Rileys romaner ligget konstant på en av bestselgerlistene, altså i fire år. Lucinda Rileys bøker er oversatt til over 34 språk, og de selger stadig bedre også i England.

Syv søstre søker sine røtter

Riley-suksessen har økt betraktelig etter at hun begynte å utgi romansyklusen De syv søstre. I Solsøsteren er det den sjette søsteren det handler om: Electra D’Aplièse. Hun er en av verdens ledende toppmodeller med jobb og luksusleilighet i New York.

Vakker, rik og berømt

For omverdenen er Electra D’Aplièse kvinnen som har alt: Hun er vakker, rik og berømt. Men under den perfekte overflaten har Electras allerede skjøre sinnstilstand blitt rystet av faren dødsfall. Pa Salt var milliardæren som adopterte sine seks døtre fra ulike land verden rundt, og nyheten om hans død får Electra til å bryte sammen. I en periode finner hun trøst i alkohol og kokain. Familien og vennene hennes er dypt bekymret, men kanskje kan redningen ligge i et brev hun mottar fra en kvinne som hevder at hun er hennes bestemor.

Mitt Afrika

I jakten på Electras røtter, tar Lucinda Riley oss tilbake til Afrika på slutten av 1930-tallet. I 1939 reiser den unge Cecily Huntley-Morgan fra New York til Kenya i et forsøk på å reparere sitt knuste hjerte. Hun flytter inn hos sin gudmor ved bredden av den vakre innsjøen Naivasha. Her møter hun Bill Forsythe, en beryktet ungkar og storfebonde med nære forbindelser til den stolte Maasai-stammen. 

Cecily skal egentlig bare være i Afrika i noen uker, men ytre omstendigheter gjør at hun må endre sine planer. Hun flytter til Wanjohi-dalen, og her bor hun isolert og alene – helt til hun en dag finner et forlatt spedbarn …

Rasemotsetninger i Sørstatene

Solsøsteren er en Riley-roman av beste merke. Den er hjerteskjærende, underholdende og oppløftende. Samtidig tematiserer den rasemotsetninger i USA på sekstitallet og kritiserer vår tids overflatiske populærkultur. 

Strålende anmeldelser

Solsøsteren har fått strålende mottakelse i England og Tyskland der den kom ut i november. The Suns anmelder skrev for eksempel: «Solsøsteren er i en mesterklasse når det gjelder vakker skriving.» Forfatteren Tracy Rees skrev: «Serien De syv søstre blir bare bedre og bedre.»

Lucinda Rileys Solsøsteren kommer på norsk 6. januar.

Lucinda Riley – Solsøsteren

SkjønnlitteraturLucinda Riley – Solsøsteren
Estimert lesetid under 1min
Omslag for Lucinda Riley - Solsøsteren