5’er til «Snøleoparden»: – Bøe imponerer igjen

KrimbøkerThriller5’er til «Snøleoparden»: – Bøe imponerer igjen

– Grethe Bøe følger opp «Mayday» på et forbilledlig vis, mener Nettavisen. Igjen får jagerpilot Ylva Nordahl en avgjørende rolle når verdensfreden står på spill.

Estimert lesetid 2min
Foto av Grethe Bøe
NATO-pilot Ylva Nordahl spiller nok en gang hovedrollen når Grethe Bøe følger opp suksessdebuten «Mayday» med et nytt storpolitisk skrekkscenario. (Foto: FredJonny)

Med den arktiske thrilleren Mayday og NATO-piloten Ylva Nordahl brøt Grethe Bøe i 2021 igjennom krim-Norges lydmur med et smell og ble en av de mest omtalte og roste krimdebutantene det året.

«Norsk krimsensasjon: Bravo!», skrev Dagbladet. «Iskald thriller med en unik kvinnelig helt. […] en spennende, original og tankevekkende debut», mente Stavanger Aftenblad.

Aftenposten konstaterte at boka var «underholdende og smart», og Nettavisen klinket til med intet mindre enn: «Skremmende bra […] den beste krimdebuten jeg har lest – noensinne».

Møt Grethe Bøe på Krimfestivalen! Mer info og påmelding her.

Storpolitisk actionthriller

Nå er Grethe Bøe klar med en ny, uhyggelig aktuell thriller, og også denne gangen ser det ut til at kritikerne vender tommelen opp.

Nettavisen er allerede på banen og innleder sin terningkast 5-anmeldelse av Snøleoparden med overskriften «Bøe imponerer igjen». Anmelder Tor Hammerø fortsetter:

«Med sitt elegante språk og de korte kapitlene bringer Bøe oss raskt frem mot ei løsning på noe som kan snu opp ned på verden som vi kjenner den. […] Jeg gleder meg til nok en thriller med Ylva Nordahl bak spakene, for Grethe Bøe skriver drivende godt».

Se traileren til Snøleoparden, regissert av Grethe Bøe selv.

NATO-pilot og actionheltinne

Bli kjent med Ylva Nordahl

Skjermdump fra trailer til Grethe Bøes "Snøleoparden"
Fra traileren til Snøleoparden.

Fullt navn: Ylva Nordahl
Yrke: Jagerpilot
Nasjonalitet: Halvt norsk, halvt samisk. Anstrengt forhold til sin samiske mor. Faren døde da hun var liten, noe hun har et traumatisk forhold til.
Karaktertrekk: Sterk, egenrådig, sårbar, modig, lojal, sannhetssøkende.
Anmelderne om Ylva:
«Nordområdenes svar på Lisbeth Salander» Bok365
«Unik kvinnelig helt» Stavanger Aftenblad
Grethe Bøe om Ylva:
«Jeg ville ikke havnet i konflikt med henne, for jeg tror hun kan være ganske brutal. Jeg synes hun burde vise mer interesse både for sin mor og sin samiske slekt. Hun frykter også ømhet og nærhet.»
«Ylva er jo liksom Pippi som har blitt voksen. Hun vil ikke bli fortalt: «Dette kan du ikke gjøre fordi du er jente».

Terrorangrep mot NATO-ubåt på Svalbard

I Snøleoparden er det planlagt et terrorangrep mot en av NATOs atomdrevne ubåter på Svalbard. De som står bak attentat-planene er en uhellig allianse mellom våpen- og forsvars-industrien, islamistiske fundamentalister og kinesisk etterretning.

Den eneste som kan stoppe terrorangrepet og et storpolitisk skrekkscenario fra å bli virkelighet er Ylva Nordahl.

Snøleoparden kan bestilles hjem her.
Kjøp Snøleoparden som e-bok her.