Ny thriller fra Lisa Gardner: «Liker du rå kvinnelige etterforskere, vil du elske denne»

KrimbøkerPsykologisk krimNy thriller fra Lisa Gardner: «Liker du rå kvinnelige etterforskere, vil du elske denne»

Lisa Gardner er en av de virkelig store, kritikerroste amerikanske krimforfatterne. I «Når du ser meg» får hennes godt likte etterforsker D.D. Warren en grotesk sak i fanget.

Estimert lesetid 2min
Foto av boka "Når du ser meg" av Lisa Gardner
«Når du ser meg» er en ny, gripende og smart psykologisk thriller i Lisa Gardners populære D.D. Warren-serie. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Hun er en gjenganger på toppen av New York Times’ bestselgerliste, og har trykket krimbøkene sine i over 22 millioner eksemplarer fordelt på 30 land. Lisa Gardner er en av de virkelig store krimforfatterne fra USA i dag. For sine mesterlige psykologiske thrillere har hun vunnet en rekke priser, og flere av dem er filmatisert.

Ukas krimtips fikk flotte anmeldelser og havnet helt på topp på New York Times’ bestselgerliste da den utkom i USA. I Når du ser meg forener Gardner sine mest populære heltinner: D.D. Warren, Flora Dane og Kimberly Quincy.

Gripende og brutal

FBI-agent Kimberly Quincy og D.D. Warren skal etterforske digitale spor etter den avdøde seriekidnapperen Jacob Ness. Men et urovekkende funn i Georgia gjør at de tilkaller Flora Dane og den kjente etterforskeren Keith Edgar. Det de avdekker er høyst alarmerende. Sammen må de bruke all sin kunnskap for å løse den mest groteske saken de har støtt på, og Flora må igjen konfrontere sin egen fortid for å kunne redde andre.

«Lisa Gardner er en mester innen den psykologiske thrilleren,» mente Associated Press, mens Providence Journal kalte Når du ser meg en «rå, brutal og fascinerende psykologisk thriller».

Booklist skrev: «Spenning på høyeste nivå fra en den bestselgende sjangermesteren», mens Publishers Weekly slo fast: «En gripende, brutal pageturner. Liker du rå kvinnelige etterforskere, vil du elske denne.».

Kritikerrost, gripende og lettlest

Lisa Gardner blir ofte sammenlignet med forfattere som Harlan Coben, og passer også for deg som likte Romy Hansmanns «Elskede barn» eller Karin Slaughters bøker.

Noe av årsaken til hennes suksess både blant lesere og kritikere er at hun evner å kombinere spenning med dyp psykologisk innsikt. Hun skaper karakterer som vekker følelser. I hennes gripende, smarte og lettleste psykologiske thrillere er nerven i fortellingen der fra første side. Gardner løsner aldri grepet, men holder på leseren til siste punktum er satt.

Kjøp ukas krimtips her.