«Drepende drage Angrende hund»: – Så velskrevet som bare Karin Fossum kan

KrimbøkerPolitikrim«Drepende drage Angrende hund»: – Så velskrevet som bare Karin Fossum kan

Med «Drepende drage Angrende hund» beviser Karin Fossum nok en gang at hun er blant landets beste krimforfattere.

Estimert lesetid 2min
Bilde av boka Drepende drage Angrende hund av Karin Fossum
Etter at hun avsluttet suksessbokserien om Konrad Sejer i fjor, er Karin Fossum tilbake med en ny krim og en ny etterforsker. «Drepende drage Angrende hund» får skryt av anmelderne. (Foto: Åsmund Holien Mo)

I fjor tok Karin Fossum farvel med Konrad Sejer med den prisvinnende krimboka Bakom synger døden. Nå returnerer hun med stil – og en helt ny krimhelt. Med det intense familiedramet Drepende drage Angrende hund introduserer Fossum politietterforsker Eddie Feber.

«Karin Fossum har nok en gang levert et stykke psykologisk drama, som holder henne på plass i krimlitteraturens førstedivisjon,» slår Turid Larsen fast i Dagsavisens anmeldelse.

Velskrevet som bare Fossum kan

Fossum er kjent for sitt enestående gode språk – hun vant blant annet Riksmålsprisen tidligere i år for forrige bok – og med Drepende drage Angrende hund lever hun opp til forventningene. Nettavisens Jan Ø. Helgesen gir boka terningkast 5 beskriver den som «så velskrevet som bare Karin Fossum kan.»

Også Ola Hegdal i NRK lar seg begeistre: «Partier her er glitrende skrevet, spesielt mot slutten, når morderen gjør opp regnskap over seg selv og sin egne gjerninger, sitt eget forkrøplede liv,» skriver han.

Tønsbergs blads anmelder er imponert av Karin Fossums siste krim. «Mange krimromaner mangler det lille ekstra. Det gjør ikke denne» skriver anmelder Finn Stenstad og triller terningkast 5. Elin Brend Bjørhei i VG stemmer i og skriver at Fossum fremdeles er «fenomenal språklig».

Mørkt søskendrama

Som vanlig i Fossums romaner er ikke politimannen hovedpersonen. Eddie Feber er like fullt en viktig del av avsløringen av et familiedrama, som inneholder to voksne barn med sterk morsbinding, en dødsulykke med fire polske arbeidere.

«Med årets roman fortsetter Karin Fossum sin årelange utforskning av dysfunksjonelle menneskesinn, et eller annet sted i grenselandet mellom krim og skjønn. (…) Her snakker vi tung, nordisk, psykologisk eksistensialisme, pakket inn som kriminalroman,» skriver NRK i sin anmeldelse.

Aksel er journalist i lokalavisa og er ifølge sjefen «god på tragedier». Søsteren Ellinor har mistet jobben og søker virkelighetsflukt. Helt siden barndommen har skjebnen knyttet bror og søster tett sammen.

På en av de store gårdene skjer et gassutslipp som tar livet av flere innleide arbeidere mens de sover. Det ser ut som en ulykke.

I en enebolig nær ved ligger en 80 år gammel kvinne en dag med knust skalle ved foten av trappa. Noen har rotet rundt i boligen for å få det til å se ut som et ransoverfall.

Bestill Drepende drage Angrende hund som ebok eller i fysisk format.