Grethe Bøe om sin politiske actionthriller «Snøleoparden»: – Farlig nært det vi ser i dag

Grethe Bøe brakdebuterte med «Mayday», som til nå er solgt til 12 land. På Boktips LIVE forteller hun om andreboka, jagerpilot-heltinnen Ylva, storpolitikk og krigsprofitører.

Estimert lesetid 2min

«Ylva må finne ut hvilke krefter det er som beveger verden mot konflikt», sier Grethe Bøe i Boktips LIVE-intervjuet over om sin actionthriller-heltinne Ylva Nordahl.

Fra film til bok

Bøe har i mange år skrevet og regissert internasjonalt prisbelønte spillefilmer og TV-serier fra nordområdene. I 2021 oppnådde hun også stor suksess som forfatter med krimdebuten Mayday, hvor vi for første gang ble kjent med jagerpiloten Ylva Nordahl, som nesten første oss inn i en ny verdenskrig.

«Norsk krimsensasjon: Bravo!», skrev Dagbladet om Mayday, «Iskald thriller med en unik kvinnelig helt. […] en spennende, original og tankevekkende debut», mente Stavanger Aftenblad,

Aftenposten konstaterte at boka var «underholdende og smart», og Nettavisen klinket til med intet mindre enn: «Skremmende bra […] den beste krimdebuten jeg har lest – noensinne».

Ny thriller om Ylva innfrir

Denne våren er Grethe Bøe aktuell med andreboka Snøleoparden, også dette en uhyggelig aktuell storpolitisk thriller med Ylva i handlingens sentrum.

Og skal vi tro Nettavisen, innfrir Grethe Bøe forventningene til fulle. Avisen ga terningkast 5 og konstaterte at «Bøe imponerer igjen».

Svalbard-terror

Snøleoparden er det planlagt et terrorangrep mot en av NATOs atomdrevne ubåter på Svalbard. De som står bak attentat-planene er en uhellig allianse mellom våpen- og forsvars-industrien, islamistiske fundamentalister og kinesisk etterretning. Den eneste som kan stoppe terrorangrepet er jagerpiloten Ylva.

«Bøe imponerer igjen», skriver Nettavisen om Grethe Bøes Snøleoparden og gir boka terningkast 5. (Foto: Lina Hindrum)

Motpolene i dagens storpolitikk

I videoen over forteller Grethe Bøe om forventningspresset i forbindelse med andreboka, om motpolene i dagens storpolitikk, om krigsprofitører og om Svalbard, som også er et slags episenter i hennes eget liv.

Hun røper i tillegg litt om filmatiseringen av Mayday og sier dette om sine planer videre for Ylva:

– Jeg har satt Ylva på den oppgaven at hun på mine vegne skal prøve å forstå hva som skjer i verden, se framover og finne løsninger. Så Ylva will be back.

Snøleoparden kan bestilles hjem her.
Kjøp Snøleoparden som e-bok her.
Kjøp Snløeoparden som nedlastbar lydbok her.