Han har fotfulgt Elon Musk i to år. Til høsten kan du lese den fascinerende historien

Dokumentar og samfunnBiografierHan har fotfulgt Elon Musk i to år. Til høsten kan du lese den fascinerende historien

En av verdens mest geniale og mest omdiskuterte menn – elsket for Tesla-eventyret og hatet for Twitter-oppkjøpet. I to år har Elon Musk latt forfatter Walter Isaacson Isaacson fotfølge ham overalt.

Estimert lesetid 3min
Walter Isaacson er en svært anerkjent biograf og har tideligere skrevet flere kritikeroste bøker. foto: (c) Patrice Gilbert

12. september 2023 utgis boka for alle som elsker eller hater fenomenet Elon Musk. Fra forfatteren av biografien om Steve Jobs, kommer denne overraskende personlige historien om verdens mest fascinerende og kontroversielle innovatør – en visjonær som bryter alle regler og har ledet verden inn i en æra med el-biler, privat romfart og kunstig intelligens. Å, ja – og så tok han over Twitter.

Boka Elon Musk – en biografi kan du forhåndsbestille allerede nå.

Forfatter

Walter Isaacson

Foto: Patrice Gilbert

Walter Isaacson er bestselgerforfatter av biografier om Jennifer Doudna, Leonardo da Vinci, Steve Jobs, Benjamin Franklin and Albert Einstein. Han er professor i historie ved Tulane og har vært CEO ved Aspen Institute, styreleder for CNN og redaktør for Time.

En vanskelig barndom

I to år har Musk latt forfatteren Walter Isaacson fotfølge ham overalt. Boka forteller om veien fra Musks oppvekst i Sør-Afrika til å bli en av verdens rikeste og mektigste menn.

Isaacson skildrer hvordan Musk ble banket opp i oppveksten. En dag kom en gjeng og dyttet ham ned en murtrapp før de banket ham opp så kraftig at han ble liggende på sykehuset i en uke. Men de fysiske skadene var små sammenlignet med de følelsesmessige skadene han ble påført av faren, en ustabil og karismatisk ingeniør med store vyer.

Farens innvirkning på psyken hans vedvarte. Han utviklet seg til en tøff, men sårbar gutte-mann, som kunne ha brå Jekyll-og-Hyde-humørsvingninger, hadde en ekstremt høy toleranse for risiko, et sug etter drama, en episk oppfatning av å ha en oppgave i livet, og en manisk intensitet som var kynisk og til tider destruktiv.

Tesla og SpaceX

I begynnelsen av 2022 – etter et år der SpaceX gjennomførte trettién rakettoppskytinger, Tesla solgte en million biler og Elon selv ble det rikeste mennesket i verden – uttalte han seg angrende om sin hang til å skape dramatikk.

«Jeg må legge om måten jeg tenker på, bort fra å være i krisemodus», sa han, «slik jeg har vært i rundt fjorten år nå, eller etter manges mening gjennom det meste av livet.»

Det var en vemodig kommentar, ikke et nyttårsforsett. Samtidig som han kom med dette løftet, kjøpte han i all hemmelighet opp aksjer fra Twitter, verdens ypperste digitale lekeplass. Nå hadde han sjansen til å eie lekeplassen selv.

Et nært portrett av Elon Musk

Isaacson deltok på møter og inspiserte fabrikkene sammen med Musk. I tillegg brukte han timevis på å intervjue Musk selv, familien hans, venner, kolleger og motstandere. Resultatet er denne avslørende historien fra innsiden, full av fantastiske fortellinger om triumfer og kaos som tar opp spørsmålet: Er demonene som driver Musk, også det som kreves for å drive frem innovasjon og fremskritt?

Boka Elon Musk – en biografi kan du forhåndsbestille allerede nå.