Vårsalget er i gang: Gjør et kupp på disse ungdomsbøkene

BarnebøkerTegneserierVårsalget er i gang: Gjør et kupp på disse ungdomsbøkene

Vi har samlet noen av godbitene fra maisalget. Her finer du bøker som både underholder og hjelper ungdommen.

Estimert lesetid 5min
Ungdom som hopper
Har du en ungdom hjemme som kan trenge litt avkobling? Her er tips til varierte og gode bøker, både romaner og faktabøker. Alle er på tilbud akkurat nå. (Foto: Unsplash/Anthony Fomin)

Det er mange gode bøker der ute til ungdom, og akkurat nå får du en del av dem til en hyggelig pris. Vi har samlet noen romaner og sakprosa-bøker til de unge som er på tilbud akkurat nå.

Helt Ærlig er en av disse, det er en skikkelig god livsmestringsbok for unge (og egentlig for voksne også). Boka er full av gode faglige råd til livet. Forfatterne Astrid Nylander Almaas og Kirsten Holtmon Resaland blir gang på gang brukt i media for å bidra med sin kunnskap om psykisk og fysisk helse for unge.

Er dere på jakt etter en god roman? Da må dere sjekke ut den paranormale grøsser-serien fra Hommelvik. Dødens spill er på høyde med det beste fra sjangeren i USA og England. Eller se Eldrid Johansens roman, Fra du så meg, som er basert på en sann historie fra et folkehøyskole-miljø.

Her finner du oversikt over ungdomsbøker på salg akkurat nå

Gode råd til det unge livet

Helt Ærlig er egentlig en bok som alle ungdommer hadde fortjent å få for å ha i bokhylla. Her svarer psykologen og legen på alle spørsmål som vanligvis dukker opp på veien mot voksenlivet. Rådene er faglig solide og er en god rettesnor og ikke minst en bok som betrygger ungdommene – det meste er nemlig normalt! Man kan slå opp på ulike temaer som er av interesse for øyeblikket enten det er om vanskelige situasjoner, store tanker, angst, seksualliv, selvbilde eller kropp. Boka handler rett og slett om det å være et sosiale menneske. Boka ble vinner av Riksmålsprisen for barne- og ungdomsbøker 2020.

Kvalitetsroman for alle som liker action (og fotball)

Alene gjennom er en actionfylt ungdomsroman om fotball, prestasjonsangst, drømmer, tvil og håp. Fredrik fra den tidligere romanen Bare spille ball er storspiller på Mjøndalen. Rykter om større klubber og fete kontrakter svirrer. En dag dukker faren hans opp med et tilbud som vil gjøre Fredrik til mangemillionær. Men idet drømmen om å bli utenlandsproff går i oppfyllelse, merker Fredrik at det er noe som ikke stemmer. Hva gjør han nå? Forfatter Michael Stilson har vunnet flere priser for sine ungdomsbøker.

En grøsser fra den norske bygda

Det er ikke ofte det utkommer paranormale ungdomsromaner på norsk, men denne gangen har Anne Elvedal levert en superspennende roman med handling fra det lille stedet Hommelvik i Trøndelag. I Dødens spill møter vi Rebekka, som ettter farens plutselige død finner et åndebrett som setter henne i kontakt med mørke krefter. Det hun trodde var en ulykke, viser seg å være et drap og merkelige ting begynner å skje rundt henne. Dette er første bok i en trilogi, og filmrettighetene er allerede solgt.

En sann historie om et forhold mellom elev og lærer

Fra du så meg av Eldrid Johansen er basert på en sann historie fra folkehøgskolemiljøet. Boken skildrer det grenseoverskridende forholdet mellom en lærer og en elev. I boka møter vi Karen som blir sendt på folkehøgskole for å ta en pause etter et tøft år. Et år med sang, musikk, nye venner og en tilværelse der hun ikke trenger å omgås de nyskilte foreldrene venter. Men så blir alt helt annerledes. Hun møter den store kjærligheten og plutselig dreier Karens verden seg kun om ham. Problemet er bare at han ikke er en klassekamerat.

En planlegger med gode tips

Snilleguccis planlegger er en skikkelig vitamin-innsprøyting for leserne! Her er det masse gode tips og råd. @snillegucci er den populære Instagram-profilen som har gjort det til sin oppgave å støtte følgerne sine. Kristiane Aateigen er blant annet utdannet journalist, og bruker faglige råd sammen med egne erfaringer i sine innlegg og i planleggeren. Hver måned har ett tema, og du kan selv fylle inn dato og sette ditt personlige preg på sidene, visuelt eller med ord. Boken har også blanke sider til egne notater, oppgaver og lister.

En actionfylt tegneserie

The Urban Legend av Josef Yohannes er en tegneserie om en uvanlig superhelt! Malcolm T. Madiba er en lærer som bekjemper kriminalitet og urettferdighet under identiteten «The Urban Legend». Han er kun bevæpnet med knyttede never, sterk rettferdighetssans og enda større mot. I denne boka vender Malcom tilbake til lærerjobben sin, hvor han håper å kunne leve i fred og ro. Snart blir han imidlertid konfrontert av en kriminell gjeng som ønsker å ta over Capital City. Denne boken inneholder de ni episodene i tredje sesong av tegneserien, i tillegg til en oppsummering av handlingen fra sesong 1 og 2.

Alle disse og flere hundre andre bøker er nå på salg på cappelendamm.no. Du finner oversikten over ungdomsbøker på salg akkurat nå her.