Fem iskalde grøssere

BarnebøkerUngdomsbøkerFem iskalde grøssere

Blant årets skumleste utgivelser finner du blant annet et mystisk klasseromsmord og en ny grøsser fra bokslukervinner Mari Moen Holsve.

Estimert lesetid 3min
Ung mann med halve ansiktet under vannet og truende hånd til sak om grøssere for ungdom
Vi har samlet fem bøker for deg som liker grøss og spenning. (Foto: Gage Walker)

Nye grøss fra Norges mest kjente grøsserbygd

Mari Moen Holsve: Ingen slipper unna

Ingen slipper unna er en løs oppfølger til Ingen sover trygt i natt, grøsseren vant Bokslukerprisen 2019. Denne gang tar Mari Moen Holsve oss med tilbake til Norges mest kjente grøsserbygd, ett år etter at den gale Beate Skym rev ut hjerter på skoleelever i Skymdal for å gjenopplive sin døde sønn. Man skulle tro at livet hadde gått tilbake til det normale i Skymdal, og kanskje har det det – det normale kjipe Skymdal-livet, som Thale vil rømme fra så fort som overhodet mulig. Så begynner ting å skje igjen.

Psykologisk kidnappings-thriller

Elin Victoria Unstad: Brådypt

Brådypt er en ubehagelig psykologisk thriller om Vilja, som har druknet og vært død i 23 minutter. Ingenting blir som før etter det. Mens hun prøver å finne tilbake til livet, skjer det noe. Hun blir kidnappet – og våkner opp på en ukjent øy. Dagen etter er hun hjemme igjen. Hva skjedde? Hvorfor tror ingen på henne? Vilja skjønner mindre og mindre. Men det har sikkert en naturlig forklaring…

Hekser i Nittedal

Alexander Løken: Heksenatten

Alexander Løken var den første vinneren av Bokslukerprisen (2015) med Trollskallen, første bok i trilogien Edward Frosts mysterierHeksenatten er hans mest gufne og grøssende bok så langt, om tvillingene Ada og Nathaniel. En kveld er de på mørkekjøring. De ser for seg et par kjedelige timer i bilen til kjørelæren. Men snøfallet blir stadig tettere, og plutselig tar bilen – og kvelden – en uventet vending. Det er den kvelden de møter heksene. Og den kvelden de skjønner hvorfor de alltid har hatet hverandre.

Myrdraugen kommer!

Håvard S. Johansen: Trolljegeren

Når en gård i Telemark opplever en dramatisk omplassering av et stabbur, dukker en mystisk mann opp for å etterforske. Han jakter om natta med ulovlige våpen og folk sier han jobber for staten. Er han sprut sprø, eller er han der for å hindre at noe blir oppdaget, noe det norske folk ikke må få vite om? Og hvordan har tenåringen Frida, som er likegyldig til alt, havnet midt i skuddlinjen?

Mord i klasserommet

Karen M. McManus: En av oss lyver

Handlingen i En av oss lyver minner litt om John Hughes legendariske film The Breakfast Club: En nerd, en skjønnhet, en sportsstjerne, en småkriminell og en einstøing må sitte igjen sammen etter skoletid. Men i motsetning til i The Breakfast Club kommer én av dem aldri levende ut etter gjensittingen; einstøingen Simon blir funnet død. Dagen etter hadde han planlagt å legge ut saftige avsløringer om alle de fire høyprofilerte klassekameratene sine, og det gjør dem alle til mistenkte. Eller er de bare perfekte syndebukker for en drapsmann som fremdeles er på frifot?

«Karen M. McManus har snekret sammen en underholdende historie som ikke bare inneholder et spennende drapsmysterium og en god porsjon mediekritikk, men også pakker inn fortellinger om familieproblemer, prestasjonsjag, forelskelse, vennskap og identitetsspørsmål,» skriver Bok365.