Cappelen Damm med manuskonkurranse for barne-og ungdomslitteratur

BarnebøkerUngdomsbøkerCappelen Damm med manuskonkurranse for barne-og ungdomslitteratur
Estimert lesetid 3min
bildercollage av barne-og ungdomsforfattere
50,000 kr og avtale med redaktør ligger i premiepotten til manuskonkurransen som har frist 5. februar.

NB! Fristen for å sende inn manus er ute etter 5. februar 2023.

Er du ikke tidligere publisert forfatter, og ruger på en historie som kan egne seg som barnebok? Ja, da er det kanskje nettopp deg forlaget er på jakt etter! Med en manuskonkurranse for barne- og ungdomslitteratur håper Cappelen Damm å knytte til seg nye stemmer med nye idéer for unge lesere.

Ragnfrid Trohaug, forlagssjef for barne- og ungdomslitteratur i Cappelen Damm.
Ragnfrid Trohaug, forlagssjef for barne- og ungdomslitteratur i Cappelen Damm.

– Vi håper at alle som har en god idé, en veldig god pitsj eller et ferdigskrevet manus, melder seg! sier forlagssjef for barne- og ungdomslitteratur i Cappelen Damm, Ragnfrid Trohaug.

– Vi ønsker å løfte fram nye litterære stemmer, og vi er ekstra oppmerksomme på bokprosjekter som tilfører barnelitteraturen noe nytt. Når det er sagt, det aller viktigste er at ideen er godt gjennomført og treffer målgruppa rett i hjertet, sier Trohaug.

Les den fullstendige utlysningen her.

Utradisjonell manuskonkurranse

Skal man finne nye stemmer med nye idéer på nye steder, krever det kanskje at man tenker nytt også når det kommer til selve konkurransen.  

– Noe av poenget for oss har vært å lage et opplegg som er litt annerledes enn den tradisjonelle manuskonkurransen. Da har man ofte bedt deltagere om å sende inn et fullstendig bokmanus. Men her ber vi om en kort pitsj og inntil 30 sider tekst. Da er terskelen for å delta lavere, og dermed håper vi å få inn enn enda bredere vifte med bidragsytere. Både de som allerede har en drøm om å bli forfatter, men også fra folk som kanskje ikke egentlig hadde tenkt den tanken før de fikk denne muligheten, sier redaktør Ola Jostein Jørgensen.

Stor interesse for konkurransen 

Både han og resten av barne-og ungdomsredaksjonen har mottatt flere henvendelser i forbindelse med manuskonkurransen. Frist for innsendelse er 5. februar.

– Umiddelbart etter at konkurransen ble offentliggjort merket vi at den vekket interesse, med delinger i sosiale medier og spørsmål til oss i redaksjonen. Nå som den har ligget ute i noen uker har vi allerede fått inn en god del bidrag – samtidig som vi forventer at det største rushet kommer tettere opp mot deadline 5. februar, sier Jørgensen, på vegne av barne- og ungdomsredaksjonen.

50 000 kroner og avtale med redaktør

Det er også denne gjengen som utgjør juryen. I mars vil de (forhåpentligvis) kåre en vinner. Premiepotten består av et arbeidsstipend på 50 000 kroner, og en avtale med redaktør om utvikling av prosjekt til utgitt bok. I tillegg vil vinneren også – sammen med andre utvalgte innsendere – inviteres til en kreativ workshop hos Cappelen Damm

Barne-og ungdomsredaksjonen har allerede kikket litt på noen av bidragene som har kommet inn. De kan røpe at det ser lovende ut. Nå venter de i spenning på at alle bidrag skal komme inn, slik at de kan sette seg ned og lese og diskutere – og forhåpentligvis enes om en vinner.

– Det blir utrolig spennende å se hvilke bøker og forfatterskap som kommer til å springe ut av dette! sier redaktør Ola Jostein Jørgensen entusiastisk.