Kjendiskjæreste-trilogien: Bøkene om å være dritforelska i en popstjerne

BarnebøkerUngdomsbøkerKjendiskjæreste-trilogien: Bøkene om å være dritforelska i en popstjerne

Hadde du soveromsveggene dekket med plakater av en spesifikk kjendis, eller har du en ungdom i hus som er som en FBI-agent når det kommer til informasjon om en popstjerne? Da kan du relatere til bøkene til den tidligere kjendismanageren Kirsti Kristoffersen.

Estimert lesetid 5min
Kirsti har skrevet en trilogi om kjendiser, forelskelse og dramatikk på et år! Foto: Kristin Aafløy Opdan

Kjendiskjæreste-trilogien, bestående av bøkene Kjendiscrush, Kjendiskjæreste og Kjendisgossip, er komplett! I Kjendiscrush møter vi Karoline (med K) som blir dratt med på campingtur med til Hersjøen Camping med bestemoren sin. Karoline møter Mathias, og alt virker helt perfekt i begynnelsen. Men han skjuler noe. Hva skjer når den du er forelska i plutselig blir den mest kjente personen i hele landet?

Nettavisens anmelderduo bestående av Jan Øyvind Helgesen og barnebarnet Molly, mener Kjendiskjæreste står til «en soleklar sekser»: «Det eneste jeg kan klage på er at jeg ikke har bok nummer tre i hånden allerede nå. Håper ikke det går lang tid før den kommer! Soleklart terningkast seks fra meg…helt fantastisk!», skriver Molly i anmeldelsen.

VG kalte på sin side første bok i serien for en «søt dagdrøm av en sommerferie», og mener trioen vi blir kjent med er perfekt: «Rappkjeftede og morsomme Norah, Mathias med alle hemmelighetene og greie Karoline.»

Se alle bøkene i Kjendiskjæreste-trilogien her!

Inspirasjon hentet fra Marcus og Martinus sin fangruppe

Kirsti Kristoffersen har tidligere jobbet i management i mange år, blant annet til superstjernene Marcus og Martinus, og er trolig en av de som vet mest om fankultur i Norge.

– Mye inspirasjon er nok hentet fra fangruppen til Marcus og Martinus, fordi det var så intenst. Jeg hadde veldig mye kontakt med fansen og henta mye der om hvordan de snakker sammen og opererer på sosiale medier. Slikt har alltid fascinert meg veldig, sier Kristoffersen.

«Kjendiskjæreste»-forfatter Kirsti Kristoffersen med Marcus og Martinus
«Kjendiskjæreste»-forfatter Kirsti Kristoffersen var i mange år manager for stjerneduoen Marcus og Martinus. (Foto: Privat)

– Å ha et kjendiscrush for mange år siden er noe helt annet enn hva det er nå

På spørsmål om hvem som var Kirstis eget kjendiscrush, kommer svaret enkelt og kjapt fra forfatteren:

– Det må være Nick Carter fra Backstreet boys. Å være forelska i han på slutten av 90-tallet, begynnelsen av 2000-tallet, handlet om å kjøpe blader og henge opp plakater på veggen, også kom de kanskje til Norge på konsert. Uten sosiale medier kunne vi ikke vite hvilke hotell de var på, det var en helt annen tid. Å ha et kjendiscrush for så mange år siden, er noe helt annet enn hvordan det er nå.

– Nå er det Harry Styles for alle penga!

Tar vi en titt på Kirsti sine sosiale medier ser vi at kjendiscrushet til Nick Carter har dabbet av med årene, mens en ny har tatt over – en som Kristoffersen antakeligvis ikke er alene om å beundre for tiden.

– Nå er det Harry Styles for alle penga. Men det er en helt annen type crush, mer en beundring over hva han får til, en slags stolthet, sier Kristoffersen.

One Direction, det tidligere bandet til Harry Styles, slo gjennom da Kirsti jobbet i ungdomsbladet Julia, og hun kan til og med imponere med å si at hun fikk møte bandet når de spilte konsert i Norge.  

Kirsti Kristoffersen med Zayn og Niall fra One Direction.
Kirsti Kristoffersen med Zayn og Niall fra One Direction. (Foto: Privat)

Mathias som en ung Austin Butler-type

Hvem skulle spilt Karoline og Mathias i din drømme-adapsjon?

– Det er et veldig vanskelig spørsmål. Kanskje en litt yngre utgave av Josefine Frida fra SKAM, med en kul rappkjefta venninne. Mathias synes jeg er vanskelig fordi for meg handler han mye om hvordan han er, og ikke hvordan han ser ut. Når jeg har skrevet han frem så er han en skikkelig snill fyr, også har han fått noen trekk som jeg tenker at Karoline har falt for. Men kanskje en ung Austin Butler?, sier Kristoffersen og referer til skuespilleren som blant annet er å se i rollen som Elvis i Baz Luhrmanns film.

Illustrasjon av Mathias Lund.

Får meldinger av lesere angående «cliffhanger»

Om man har kommet seg gjennom første og andre bok i Kjendiskjæreste-trilogien allerede, så vet man at andre bok avslutter på en ganske stor «cliffhanger»: Mathias er med i en talentkonkurranse, men hvem som vinner forblir ubesvart. Enn så lenge.

– Hva skjer videre for Karoline og Mathias?

– Det første som skjer i bok tre er at vi får vite hvordan det går i talentkonkurransen. Jeg har fått noen meldinger på sosiale medier om at det er en frustrerende cliffhanger. Og det skjønner jeg jo – den er tvetydig med vilje. Så bok tre handler mye om veien videre, hva skal han gjøre nå?

Har skrevet seg selv inn i tredje bok av Kjendiskjæreste-trilogien

En artig liten fun-fact på slutten: Er det noe vi elsker at forfattere gjør, så er det når de skriver seg selv inn som en bi-karakter i romanene sine. Og nettopp det har Kirsti Kristoffersen gjort.

– I Kjendisgossip sitter Karoline som publikum i et TV-show og skal se på Mathias som blir intervjuet. Her er det som publikumsoppvarmer som det alltid er, hvor man skal hilse på naboen som sitter ved siden av deg, og si at man elsker hverandre, som er det kleineste jeg vet i hele verden. Så hun som sitter ved Karoline, fra Mathias sitt plateselskap, det er meg. Hun er puttet inn der for å alliere seg litt med Karoline som sitter og føler seg litt ensom, og samtidig gir henne litt innblikk i hva som foregår. Så hvis det blir film så skal det være meg!

Om det blir film, vil tiden vise, men allerede nå har Kjendiskjæreste-universet utvidet seg utover bøkene. Musikken til Mathias Lund kan du selvsagt sette på repeat mens du leser, for å virkelig leve deg inn i opplevelsen. Søker du på Mathias Lund kan du høre låta «Every Song» på enhver strømmetjeneste.

Se alle bøkene i Kjendiskjæreste-trilogien her!