«Følg med nå» av Trygve Skaug

DiktDikt til konfirmanten«Følg med nå» av Trygve Skaug

Artisten og Instagram-poeten Trygve Skaug er en av de mestselgende lyrikerne i Norge. Nå er han ute med en poesibok for ungdom som har tittelen «Følg med nå». Derfra har vi hentet to dikt.

Estimert lesetid 2min
Dame som blåser fargerik konfetti mot oss
Ukas dikt er fra samlingen «Følg med nå»: Jeg skulle ønske det fantes / en garanti for at de / som hadde aller mest på hjertet / også var de / som hadde aller mest inni det.

Trygve Skaug (f.1985) er låtskriver, vokalist og poet. Han har tidligere gitt ut en lyrikksamling på eget forlag, og den solgte over 25 000 eksemplarer. Nå har han skrevet en poesibok beregnet på ungdom, Følg med nå. Boka egner seg veldig godt som f.eks. konfirmasjonsgave, men diktene har ingen aldersgrense, så lenge du er ung til sinns!

Instagram-poet

Trygve Skaug har over 77 000 følgere på Instagram, og når ut til et svært bredt publikum. Blant dem er en hærskare av engasjerte ungdommer som både liker og deler diktene. I Følg med nå har Skaug samlet sine mest skjellsettende dikt, med tematikk som opptar ungdommene: Sex, psykisk helse, vennskap, angst, kjærlighet og mye mer.

Diktene, som er uten titler, er ofte korte og varme, som for eksempel dette


Jeg skulle ønske det fantes
en garanti for at de
som hadde aller mest på hjertet
også var de
som hadde aller mest inni det

De siste ukene har vi sett hvordan de unge slåss for en bedre miljø-fremtid. Det er en kamp som er viktig for oss alle. Her er et dikt som passer godt til den kampen:


Hva om det faktisk er vi
som holder jorda oppe
mellom hendene våre
litt sånn
som den
holde ballen i lufta-greia i gymmen
da skal den ikke havne i bakken
på vår vakt i hvert fall
avtale?
avtale