Vårens beste feelgood-bøker

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerVårens beste feelgood-bøker

Denne våren er full av rørende, herlige og sterke feelgood-bøker du kan dykke ned i, nyte og også bli litt klokere på livet av. Vi gir deg ti tips!

Estimert lesetid 8min
Kollasj med omslag for feelgood-bøker
Vårens ti beste feelgood-bøker er skrevet av blant annet Lucinda Riley, Jan-Philipp Sendker og Lucy Dillon.

Lengter du etter en god bok du kan la deg oppsluke av? Eller har det blitt mye TV-serier i det siste, og du trenger avveksling? Her gir vi deg en oversikt over vårens ti beste feelgood-romaner, som alle også finnes som e-bok, om du heller vil lese på skjerm.

Bestselgerdronningens beste til nå

Lucinda Riley: Solsøsteren
Bok nr. 6 i serien De syv søstre

Har du ennå ikke kastet deg på Lucinda Riley-bølgen? Nå er det kanskje på tide.

Bestselgerdronningen hylles av norske anmeldere for sin siste bok Solsøsteren. Romanen er sjette bok ut, og kanskje den beste hittil, i den storslåtte serien De syv søstre. Da boka utkom, omtalte NRK den som «forfriskende original», mens VG belønner den med en god femmer på terningen.

Solsøsteren handler om vakre, temperamentsfulle og sårbare Electra, som Lucinda Riley selv har røpet at hun forguder. Vi følger vakre Electra i jakten på sine røtter, på en reise fra Manhattans hektiske atmosfære til kolonitidens Afrika på 1930-tallet.

Kjøp Solsøsteren som e-bok her

Ny bok i Burma-trilogien

Jan-Philipp Sendker: Kunsten å følge hjertet

Gled dere til april! Jan-Philipp Sendkers vidunderlige bestselger Kunsten å høre hjerteslag gjorte inntrykk på mange lesere, og solgte over 150 000 eksemplarer bare her til lands.

Boka var første ut i det som er blitt hetende Burma-trilogien. Oppfølgeren, Kunsten å være den man er, har bikket 75 000 solgte, og tredje og siste bok, Kunsten å følge hjertet, kommer nå endelig på norsk i midten av april, og kan forhåndsbestilles.

I Kunsten å følge hjertet møter vi tolv år gamle Bo Bo som bor sammen med onkelen sin i Kalaw, en by i Burma. Faren kommer for å besøke ham en gang i året, mens han knapt kan huske moren sin.

En dag begynner onkelen å fortelle historien om Bo Bos mor. Han forteller at hun har vært syk i mange år, og at det er derfor hun ikke kan være sammen med sønnen sin. Da bestemmer Bo Bo seg for å reise fra Kalaw og finne moren, for han er sikker på at han kan hjelpe henne.

Kjøp Kunsten å følge hjertet som e-bok her

Gir deg tilbake troen på kjærligheten

Sarah Jio: Kjærlighetens ansikt

Hvorfor er det så vanskelig å finne kjærligheten? Amerikanske Sarah Jio står bak en rekke bestselgende kjærlighetsromaner, utgis i 27 land, og har en stor leserskare her til lands. I hennes tiende bok på norsk, Kjærlighetens ansikt, får den håpløse romantikeren Jane på 29 år et mystisk oppdrag, med potensielt fatale konsekvenser.

Jane jobber i blomsterbutikk og er ekspert på å lage vakre buketter, men har desto vanskeligere for å velge riktige menn. Derimot har hun altså en helt spesiell gave, nemlig en evne til å se ekte kjærlighet. Derfor forblir hun en håpløs romantiker.

På sin 29-årsdag mottar Jane et mystisk gratulasjonskort hvor det står at hun må finne de seks ulike formene for kjærlighet som finnes før hun fyller 30, ellers vil det få fatale konsekvenser. Når Jane faller for en forsker som ikke tror på kjærligheten, frykter hun at skjebnen hennes er beseglet.

Kjøp Kjærlighetens ansikt som e-bok her

På leting etter familierøtter i idylliske Italia

Lori Nelson Spielman: Søstrene fra Toscana

Lori Nelson Spielman brakdebuterte i 2013 med En liste for livet, som er oversatt til et trettitalls språk og har toppet bestselgerlistene i flere land.

«Hun gir oss livsvisdom i romanform. Bøkene hennes er perfekte for alle som liker Jojo Moyes», har Spielmans første norske redaktør, Jorid Mathiassen, sagt om forfatteren.

Helt siden den dagen Filomena Fontana kastet en forbannelse over sin søster for mer enn to hundre år siden, har ikke en eneste «andrefødt datter» i familien Fontana funnet kjærlighet som varer. Men kanskje kan en eksentrisk tante hjelpe kusinene Emilia og Lucy med å bryte forbannelsen?

Denne inderlige generasjonshistorien tar leseren med til de magiske gatene i Italia der en gammel legende avdekker familiehemmeligheter.

Forfatter Chanel Cleeton om Søstrene fra Toscana

Snart er de tre ute på en virvelvind av en reise gjennom det vakre italienske landskapet. Mot en bakgrunn av venetianske kanaler, toskanske marker og idylliske landsbyer ved Amalfikysten blomstrer romantikken i Søstrene fra Toscana, skjebner besegles og familiehemmeligheter avdekkes. Og tante Poppy har dessuten sitt eget mål for turen: På sin 80-årsdag skal hun møte sin første kjærlighet på trappen utenfor Ravello-katedralen.

Kjøp Søstrene fra Toscana som e-bok her

En utstrakt hånd

Lucy Dillon: Alt jeg ønsket meg

Alt jeg ønsket meg er en ny, varm bestselger fra Lucy Dillon, som bl.a. står bak livsbejaende Der lyset slipper inn.

Nancy er fire år og snakker hele tiden. Men en dag endrer alt seg. Foreldrene skal skilles, faren flytter ut og Nancy slutter å snakke.

Eva er Nancys tante, og sakte, men sikkert, blir hun kjent med den lille niesen sin, som fortsatt ikke sier et ord. Eva og Nancy bærer på hver sin sorg, men det gryende vennskapet gjør at de finner trøst og nytt livshåp i hverandre.

Kjøp Alt jeg ønsket meg som e-bok her

Kvinner som støtter hverandre

Ann O’Loughlin: Min mors datter

I Min mors datter står familien på spill. Karakterene må hente frem sin evne til medlidenhet og utholdenhet, og O’Loughlin viser oss hvordan kvinner kan støtte hverandre i de tyngste stundene.

Irske Marge har akkurat mistet ektemannen, og hun skjønner ikke hvordan hun og datteren skal klare å leve videre uten ham. Så mottar hun er brev som snur opp ned på alt. Ikke bare har hun mistet sin man, nå står hun også i fare for å miste datteren.

Mektige og rørende Min mors datter berører tematikk som ligger nærmest hjertene våre og får oss til å spørre oss selv: Hva ville vi gjort om vi var i Margo eller Cassies sko?

Kjøp Min mors datter som e-bok her

Kontrastenes Cuba

Chanel Cleeton: Da vi forlot Cuba

Chanel Cleeton, forfatteren bak Reese Witherspoons favoritt Neste år i Havanna, er snart ute med ny roman om dramatiske familiehistorier fra vakre, men kontrastfylte Cuba.

Beatriz Perez mistet alt til den cubanske revolusjonen – familien, folket sitt, landet sitt. Hun blir rekruttert av CIA til å infiltrere Fidel Castros innerste sirkel, og blir dratt inn i en spionverden som er både fascinerende og farlig. Beatriz er oppslukt av hevntanker og trangen til å ta tilbake det livet hun har mistet.

Mens den kalde krigen stormer som en orkan over Floridas kyst, fanges Beatriz mellom den cubansk-amerikanske politikken og en forbudt affære med en mektig mann med høye ambisjoner. Én liten feil kan komme til å koste henne alt – ikke bare øya hun elsker, men også mannen som har stjålet hjertet hennes.

Da vi forlot Cuba kommer i salg 1. mai, og kan forhåndsbestilles allerede nå, også som e-bok.

Lucinda Rileys nyeste frittstående roman

Lucinda Riley: Sommerfuglrommet (pocket)

Et herskapelig hus, en eventyrlig barndom og en ødeleggende hemmelighet – «Sommerfuglrommet» har alle ingrediensene og kvalitetene bestselgerdronning Lucinda Rileys lesere elsker.

Sommerfuglrommet gikk rett til topps på listene da den kom før sommeren i fjor. I boka blir vi kjent med Posy Montague – som fortsatt på familiens vakre eiendom, Admiral House – og hennes familie.

Kjøp Sommerfuglrommet som e-bok her

Å vekke til live gammelt vennskap

Gunn Marit Nisja: Etter oss (pocket)

Gunn Marit Nisja romandebuterte i 2011 med Naken i hijab. Boka ble nominert til Bokhandlerprisen og solgte over 20 000 eksemplarer. Nå er Nisjas nyeste roman, Etter oss, ute i pocket. Det er en varm roman om vennskap, kjærlighet og meningen med livet.

Fire jenter drar i hver til sitt etter et spennende og omveltende år på Lundavang Folkehøgskole. Førti år senere sitter Ingrid igjen alene etter at mannen Arvid brått har gått bort. En søndagsmorgen ringer uventet en av de gamle venninnene. Snart vekkes både kjærlighet og konflikter til live. Kanskje er det ikke for sent for dem likevel …

Kjøp Etter oss som e-bok her

Sterkt om skyld og skam

Sofia Lundberg: Et spørsmålstegn er et halvt hjerte (pocket)

Sofia Lundbergs forrige roman på norsk, Den røde adresseboken, ble en internasjonal suksess og er solgt til nærmere tretti land.

I Et spørsmålstegn er et halvt hjerte møter vi Elin. Hun er en fremgangsrik fotograf og bor i en glamorøs leilighet på Manhattan sammen med ektemannen Sam og tenåringsdatteren Alice. Fasaden er perfekt.

Men en dag kommer et brev fra barndomsvennen Fredrik som gjør at det fine bildet begynner å slå sprekker.

Brevet påminner henne om den fortiden hun har gjort alt for å fortrenge. En fortid som ikke engang hennes nærmeste kjenner til.

Det hendte noe svært dramatisk under oppveksten på Gotland som fyller Elin med skam og som fikk henne til å flykte som tenåring, for aldri mer å se seg tilbake.

Kjøp Et spørsmålstegn er et halvt hjerte som e-bok her