Reese Witherspoons favoritter

SkjønnlitteraturRomanerReese Witherspoons favoritter

Reese Witherspoon er en av USAs ledende skuespillere og filmprodusenter. Hun har også sin egen bokklubb. Her er to av hennes utvalgte bøker som akkurat har kommet på norsk.

Estimert lesetid 3min
Små branner overalt i kafemiljø
Reese Witherspoon har sin egen bokklubb. Der har hun bl.a. valgt «Små branner overalt» av Celeste Ng som hovedbok. Foto: Knut Gørvell på Barceloneta

Reese Witherspoon er aktuell som skuespiller i en av sommerens beste kvalitetsserier på HBO: Big Little Lies. Den første sesongen fikk mange priser, og nå er akkurat de første episodene fra andre sesong sluppet. Der har Nicole Kidman, Rees Witherspoon og de andre stjernene fått med seg Meryl Streep. Så det er klart for enda mer kvalitet – et must i sommer.

Filmstjerne og produsent

Reese Witherspoon er en av USAs ledende skuespillere. Hun vant Oscar for sin rolle i filmen Walk the line i 2005. Siden har hun fortsatt å velge kvalitetsroller og har også hatt suksess som filmprodusent f. eks. av Gone Girl.

Rees’ book Club

Reese Witherspoon har sin egen bokklubb som heter Rees’ book Club. Der velger hun hver måned en av sine favoritter som hovedbok. Det fører til et stort salg slik bokklubbene her hjemme også har bidratt til.

Reese Witherspoon og Celeste NG
Reese Witherspoon bruker instagram for å reklamere for sine favoritter. Her er hun sammen med forfatteren av «Små branner overalt» Celeste Ng.

Små branner overalt – 48 uker på New York Times-listen

Celeste Ngs Små branner overalt er en dypt fascinerende og elegant fortalt roman om hemmeligheter, identitet og forholdet mellom mødre og døtre – og avslører faren ved å tro at du er trygg om du bare følger reglene. I USA solgte den mer enn én million eksemplarer og lå 48 uker på New York Times-listen. Celeste Ngs regnes som en av de helt store nye forfatterne.

I Små branner overalt møter vi den gåtefulle kunstneren Mia og tenåringsdatteren Pearl. Sammen ankommer de Shaker Heights og leier et hus av familien Richardson. Dette setter i gang hendelser som ryster det velordnede nabolaget i grunnvollene.

Reese Witherspoon reklamerer for "Neste år i Havanna" på instagram.
Reese Witherspoon valgte «Neste år i Havanna» med følgende begrunnelse: «En vakker roman full av forbudte følelser, familiehemmeligheter og heltemot».

Storslått familiesaga fra Cuba

Chanel Cleetons Neste år i Havanna er en deilig feelgood-bok fra revolusjonens tid på Cuba. Den vil falle i smak både hos dem som liker kjærlighetsfortellinger og historiske romaner. Reese Witherspoon valgte denne boken som hovedbok med følgende begrunnelse: «En vakker roman full av forbudte følelser, familiehemmeligheter og heltemot».

Havanna 1959: Nitten år gamle Elisa Perez er datter av en «sukkerbaron» og tilhører dermed sosieteten på Cuba. Det innebærer at hun i stor grad er skjermet for landets voksende politiske opprør. Helt til hun innleder et hemmelig kjærlighetsforhold til en lidenskapelig revolusjonær.

Miami 2017: Marisol vokste opp med bestemoren Elisas romantiske fortellinger om Cuba, før hun ble tvunget til å flykte under revolusjonen. Elisas siste ønske var at Marisol skulle strø asken hennes i det landet hun var født. Når Marisol kommer til Havanna, opplever hun de store kontrastene i det vakre, men politisk ustabile landet. Og etter hvert som stadig mer av familiens historie kommer for en dag, forstår hun hva mot og tapperhet virkelig betyr.