Jonis Josef: – Hvis du liker meg, eller hater meg, da er dette boka for deg

SkjønnlitteraturJonis Josef: – Hvis du liker meg, eller hater meg, da er dette boka for deg

I «Jonis Josef presenterer stand-up show – men i bok» har Jonis samlet materiale fra en snart 10 år lang karriere som stand-up-komiker.

Estimert lesetid 3min
Foto av Jonis Josef med boka «Jonis Josef presenterer stand-up show - men i bok»
Jonis Josef har stor suksess på standupscenen, på tv og på radio. I sin nye bok har han plukket ut de aller beste vitsene og presenterer et forrykende show i bokform. (Foto: Lina Hindrum)

Du kjenner kanskje Jonis Josef fra NRK-serien Kongen av Gulset, eller Kasko på TV2. Eller stand-up-spesialen Woke. Du har sikkert hørt ham på NRK Radio med podkasten Dynga, eller Juicy, som hans eget produksjonsselskap Juicy Producy stod bak. Han har ledet P3 Gull og Humoraksjonen, og gjestet alt fra Drivkraft til Lindmo. For å nevne noe.

Han kan kalle seg manusforfatter, serieskaper, skuespiller, programleder og produsent, i tillegg til Norges mest hardtarbeidende stand-up-komiker – det siste ifølge ham selv. Og nå kan han altså legge til forfatter til den allerede imponerende listen over meritter.

Boka JONIS JOSEF presenterer STAND-UP SHOW – men i bok kan du bestille hjem her.

Stand-up i bokform

Til forskjell fra et live-show, hvor Jonis ofte tester ut nytt materiale på publikum og deretter forkaster noe og jobber videre med vitsene som skapte mest latter i salen, består innholdet i boka av skikkelig gjennomarbeidede vitser – kvalitetssikret av stand-up-publikum over hele landet.

– Her har jeg samlet noen av mine beste vitser, og noen som er helt OK, sier den nybakte forfatteren og ler.

Foto av Jonis Josef
(Foto: Lina Hindrum)

Ikke en vitsebok

Det er ikke første gang Josef har fått tilbud om å gi ut bok. Men en vitsebok med Jonis Josefs stamp of approval var ikke stand-up-komikeren så interessert i. Grunnen til at han nå kan kalle seg forfatter, er at han fikk gjøre det på sin måte.

For selv om JONIS JOSEF presenterer STAND-UP SHOW – men i bok er en bok med vitser, er det ikke en vitsebok, ikke i tradisjonell forstand. Det er ikke disse vitsene du drar i kantina, for å si det sånn. Det er rett og slett, som tittelen tilsier, et stand-up-show i bokformat. Et velkuratert vitsearkiv for deg som liker stand-up – og Jonis.

– Hvis du liker meg, eller hater meg, da er dette boka for deg! ler Jonis.

Illustratøren fikk frie tøyler

Boka er gjennomillustrert av Mikael Noguchi, som med sine uttrykksfulle, grafittiinspirerte oppslag gir boka en ny dimensjon. Noguchi er både illustratør og spillutvikler, og fikk frie tøyler på dette prosjektet. Resultatet er et uforutsigbart og fargesterkt univers som det er gøy å oppholde seg i!

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Cappelen Damm (@cappelendamm)

Boka JONIS JOSEF presenterer STAND-UP SHOW – men i bok kan du bestille hjem her.