Gulraiz Sharif får lættis av egen bok i Boktips’ podcast: – Det er for drøye greier!

I denne episoden av Boktips-podcasten forteller Gulraiz Sharif om årets store gjennombruddsroman «Hør her’a» og om bøker han har lest opp gjennom livet.

Estimert lesetid 3min
Foto av Gulraiz Sharif
Gulraiz Sharif tok bokverdenen med storm da han debuterte med boka «Hør her’a» tidligere i høst. Nå er han gjest i Boktips’ podcast.(Foto: Åsmund Holien Mo)

Hør her’a av Gulraiz Sharif har tatt Norge med storm. Det er ungdomsromanen som har sprengt alle aldersgrenser og som ble nominert både til Bokhandlerprisen og Brageprisen. Leserne jubler, kritikerne jubler og til og med politikere som Ordføreren i Oslo og Trine Skei Grande jubler.

I denne episoden av Boktips-podcasten kan du høre Gulraiz Sharif fortelle om Hør her’a, om bøker han har lest opp gjennom livet og om scenene som gjør at han selv får latterutbrudd og utbryter:

– Det er for drøye greier!

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

En oversikt over alle episodene i podcasten, finner du her:

Vitaminsprøyta

Hør her’a! er en oppsiktsvekkende og frisk roman som skildrer minoritetsmiljøet på en helt original og særegen måte.

Det er sommerferie og Mahmoud på 15 år ser for seg lange dager på benken utenfor blokka sammen med kompisen sin, enøyde Arif. Denne sommeren skal imidlertid bli annerledes, for familien får besøk av Onkel ji fra Pakistan og Mahmoud får i oppgave å vise onkelen rundt i Oslo.

Hør her’a har foreløpig fått fem terningkast-fem anmeldelser, og kritikerne har nærmest slåss om å finne den fineste beskrivelsen av romanen.

Nora Steenberg i Bok365 leder kanskje i den kampen med sin konklusjon: «Norge trenger kanskje Covid-vaksine, men bokbransjen trengte denne vitaminsprøyta fra Gulraiz Sharif.»

«Alle» elsker Hør her’a

Hør her’a er en type bok som har fått svært mange til å måtte uttrykke sin begeistring. Mange som ikke vanligvis ytrer seg offentlig om en bok, har nå kastet hemningene. For eksempel mente Ida Fladen at Hør her’a «var helt fantastisk, faktisk en av de bøkene jeg har likt best gjennom livet.» Mens Ordføreren i Oslo, Marianne Borgen, la ut på Facebook at «dette er en spennende, rørende, morsom og varm bok.»

Denne uka var det Trine Skei Grande som ble blodfan: «Jeg skulle lese før jeg la meg, for liksom å slappe av. Men jeg lo og lo så jeg ikke fikk sove.»

Tok fri for å ha et leseår

Gulraiz Sharif forteller om Hør her’a og Mahmouds opplevelser i Oslo den sommeren han var 15 år. I andre del av podcasten handler det om bøker Sharif har lest. Han kan for eksempel avsløre at han tok seg et helt år fri da han var student, bare for å lese romaner.