Kriminell podcast: Hør Ellen G. Simensen, Hans Olav Lahlum og Hans Rosenfeldt

Hør en krimdebutant og to av Nordens ledende krimforfattere i dagens Boktips’ podcast.

Estimert lesetid 2min
Foto av Hans Rosenfeldt, Ellen G. Simensen og Hans Olav Lahlum
Krimgjengen Hans Rosenfeldt, Ellen G. Simensen og Hans Olav Lahlum er gjest i dagens podcast-episode.

Denne episoden av Boktips’ podcast er av den kriminelle typen. Du får høre intervjuer med to av Nordens mest leste krimforfattere: Hans Olav Lahlum og Hans Rosenfeldt. Lahlum forteller om sine to krimromaner i høst, mens Hans Rosenfeldt, som bl.a. er kjent som skaperen av Broen, forteller om Ulvesommer, den første boka i en ny krimroman-serie.

I tillegg får du høre en av årets mest lovende krimdebutanter Ellen G. Simensen fortelle om den kritikerroste Tro meg når jeg lyver.

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

Alle episodene i podcasten finner du her.

Skaperen av Broen med ny serie

Hans Rosenfeldt er en av Sveriges mestselgende krimforfattere i duoen Hjorth Rosenfeldt. Serien om rettspsykiateren Sebastian Bergman har solgt over 4 millioner eksemplarer på verdensbasis. Hans Rosenfeldt er også kjent som manusforfatter av bl.a. Broen og Marcella.

I Boktips-podcasten forteller Hans Rosenfeldt om sin nye krimroman-serie. Også denne gang er det en kompleks kvinnekarakter i hovedrollen.

Ulvesommer er første bok med etterforsker Hannah Wester. Handlingen foregår i Haparanda, som ligger helt nordøst i Sverige, på den finske grensen. En ulv blir funnet død, og undersøkelsene viser et makabert funn: det er rester av et menneske i ulvens mage. Den avdøde spores opp og viser seg å være en person knyttet til en brutal narkotikahandel i Finland.

10 års-jubileum for Norges mest produktive krimforfatter

Det er ti år siden Hans Olav Lahlum debuterte som krimforfatter. I tillegg til å ha skrevet en rekke store biografier har han hvert år siden gitt ut én krimroman. I år feirer han jubileet med to krimromaner. Det er Svanemordet, den niende boka om etterforskningsduoen K2 og Patricia, og Oppdraget som er en historisk krim fra andre verdenskrig. Flere kritikere mener at Hans Olav Lahlum aldri har vært bedre som krimforfatter.