Ukas krimtips: Er «Ulvesommer» den nye «Broen»?

KrimbøkerThrillerUkas krimtips: Er «Ulvesommer» den nye «Broen»?

En ulv med menneskerester i magen kickstarter handlingen i «Ulvesommer», den nye krimromanen fra «Broen»-skaper Hans Rosenfeldt.

Estimert lesetid 3min
Ukas krimtips foregår i den avsidesliggende byen Happaranda i Sverige, og er starten på en ny krimserie av Hans Rosenfeldt. (Foto: Åsmund Holien Mo.)

Hans Rosenfeldt er en av Skandinavias største krimforfattere. Millioner har allerede sett Broen som gikk på norske skjermer i perioden 2011-17. Hvem husker ikke liket som ble funnet midt på Øresundsbroen, og den svenske politietterforskeren Saga Norén?

Nå har manus- og krimforfatter Hans Rosenfeldt en ny krimserie på trappene. Første bok ut er Ulvesommer. Denne gangen er det på grensen til Finland vi befinner oss. Boken begynner i de nord-svenske skogene, hvor en turgåer som finner en død ulv.

Makabert funn

Handlingen foregår i Haparanda, som ligger helt nordøst i Sverige, på den finske grensen. En ulv blir funnet død, og undersøkelsene viser et makabert funn: det er rester av et menneske i ulvens mage. Den avdøde spores opp og viser seg å være en person knyttet til en brutal narkotikahandel i Finland.

Politietterforsker Hannah Wester skjønner at sommeren skal ta en dramatisk vending, og bli alt annet enn hun hadde ventet seg. Sammen med kollegaene sine må hun snu alle steiner for å komme på sporet av hva som egentlig har skjedd. Men hun må være rask, -det er andre som er minst like interesserte i saken, som den russiske leiemorderen Katja.

Fra en dag til en annen snus livet om i den avsidesliggende byen Happaranda. Nå er den åstedet for en kjede av brutale hendelser.

Skriver så lenge det føles riktig

Foruten å være en internasjonalt kjent forfatter er Hans Rosenfeldt en kjent og kjær TV-og radioprofil i Sverige. Dessuten er han skuespiller og manusforfatter.

Han var i Haparanda for første gang for 10 år siden, i forbindelse med arbeidet til Broen, og han forteller at byen gjorde inntrykk på han.

– Jeg tror det var nærheten til grensen, naturen, skogen -og inntrykket av en by som har vært viktig en gang, men som nå har blitt forvandlet til en søvnig småby, som gjorde det.

Hvor mange bøker han kommer til å skrive i serien om Hanna Wester er han ikke helt sikker på, forteller han i et intervju til SVT.

– Det er det ingen som vet. Et par, fem, kanskje seks, kanskje åtte. Jeg holder på så lenge jeg synes det går bra, er gøy og så lenge det oppleves som at leserne ønsker mer.

Hans Rosenfeldt var mannen bak TV-serien «Broen». Han er i gang med en ny serie. Hvor mange bøker det blir er han ikke sikker på: – Jeg holder på så lenge jeg synes det går bra, er gøy og så lenge det oppleves som at leserne ønsker mer, sier han. Foto: Anders Thessing