Ellen G. Simensen er Krimforfatterskolens andre bokdebutant

KrimbøkerPsykologisk krimEllen G. Simensen er Krimforfatterskolens andre bokdebutant

I høst debuterer Ellen G. Simensen som krimforfatter med boka «Tro meg når jeg lyver». Hun er den andre eleven fra Cappelen Damms Krimforfatterskole som krimdebuterer.

Estimert lesetid 3min
Portrett av Ellen G. Simensen
Ellen G. Simensen debuterer med krimbok til høsten etter skolegang på Krimforfatterskolen. (Foto: Silje Karlsrud Nyhus)

– Endelig skjer det jeg har jobbet så lenge for. Jeg gleder meg enormt til å holde boken i hendene for første gang, og ikke minst høre hva andre mener om den, sier Ellen G. Simensen.

Til høsten realiserer hun den store drømmen om å bli krimforfatter, når boka Tro meg når jeg lyver lanseres på Cappelen Damm. Utgivelsen er et resultat av Simensens studier ved Krimforfatterskolen, der Torkil Damhaug er lærer.

Simensen har alltid vært stor fan av å lese krim, men ikke like sikker på om det var veien hun ville gå når hun selv skulle skrive. Krimforfatterskolen ga henne motet til å si høyt at hun ville bli forfatter, og samholdet blant elevene kombinert med investerte lærere gjorde målet om å gi ut en roman oppnåelig for henne.

Dyktige lærere

Simensen var en del av det første kullet på Krimforfatterskolen, i 2016. Opplevelsen hun sitter igjen med er at skolen var godt organisert, og at undervisningen var lagt opp for å få best mulig progresjon.

– Vi ble utfordret på første samling til å skrive en tekst som vi delte i gruppen. Da jeg kom over den terskelen, gikk resten fint, forteller Simensen. 

De har som mål å gjøre deg bedre, og de tar deg på alvor.

Krimforfatterskolens lærere er krimforfatter Torkil Damhaug og litteraturjournalist Bernt Roald Nilsen.

– De har som mål å gjøre deg bedre, og de tar deg på alvor, forteller Ellen.

– De kom med konstruktive innspill, og var gjerne med på samtaler og drøfting dersom man var uenig.

Samhold og selvtillit

Simensen fullførte begge årene på Krimforfatterskolen, og drømmen om utgivelse ble klarere og mer realistisk gjennom disse årene. En selvtillit slo etter hvert rot i Ellen, og denne har hun måttet bruke mye når den indre kritikeren dukker opp. 

Elevene dannet sammen en skrivegruppe, et trygt rom der man kunne dele og få tilbakemelding. Stå sammen om å heie hverandre frem. Denne gruppen har bestått etter skolegangen tok slutt, og vært et fint verktøy i prosessen. 

Som elev ved Krimforfatterskolen er man garantert å bli lest og få tilbakemelding om man sender inn et manus til Cappelen Damm. Det er likevel ikke gitt at man får jobbe med en redaktør. Det fikk derimot Simensen.

– Å jobbe med redaktør er på et høyere og mer krevende nivå enn Krimforfatterskolen, så det er bra at skolen styrker deg i å få tilbakemeldinger på egen tekst og gjøre endringer. Jeg er usikker på om jeg ville klart å få til en utgivelse uten Krimforfatterskolen som en del av grunnmuren. 

Om debutboka Tro meg når jeg lyver vil hun ikke avsløre for mye, men kan fortelle at det er en krimroman om relasjoner, familieforhold og mørke krefter i menneskesinnet. Hovedkarakteren, politimannen Lars Lukassen, må løse parallelle saker og rammes personlig. Hvem er venn og hvem er fiende i jakten på sannheten?

Les mer om Krimforfatterskolen og send inn søknad her.