Ukas krimtips: Bli med Joona Linna på ny intens jakt

KrimbøkerPsykologisk krimUkas krimtips: Bli med Joona Linna på ny intens jakt

Ekteparet Lars Kepler har en tendens til å skrive ut våre verste mareritt, og den nye romanen «Speilmannen» er ikke noe unntak. Et lik dukker opp på en lekeplass, og dermed er jakten i gang!

Estimert lesetid 2min
Bokomslag Speilmannen
Kast deg ut i «Speilmannen» og bli med på den intense jakten etter en drapsmann sammen med Joona Linna. (Foto: Åsmund Holien Mo)

I ukas krimtips Speilmannen er det bare å stålsette seg. Det er på tide å bli med Joona Linna på nok et oppdrag, og det er like uhyggelig som vanlig.

Denne gangen er en drept kvinne funnet på en lekeplass, og det sentrale spørsmålet er – har noen sett noe?

Dette er den åttende boka i serien om Joona Linna. Denne gangen møter vi også en kjenning fra den første romanen, nemlig hypnotisøren fra boka med samme navn.

Vi møter igjen hypnotisøren

I den nye romanen Speilmannen har en ung kvinne forsvunnet på vei hjem fra skolen. Noen år senere blir hun funnet drept på en lekeplass i den svenske hovedstaden. Joona Linna får saken, og han klarer å spore opp et øyenvitne.

Dessverre er vitnet en psykisk syk mann. Han kan ikke huske noe av det han har sett. Joona Linna kontakter hypnotisøren Erik Maria Bark i et forsøk på å komme til bunns i saken.

Lars Kepler er egentlig en hyllest til avdød forfatter

Karrieren startet med et pangskudd for denne duoen, da de satset sammen på den sjokkerende gode krimboka Hypnotisøren i 2009. Boken ble filmatisert og etter dette har oppfølgerne kommet på rekke og rad.

Her finner du en oversikt over alle bøkene i serien om Jonna Linna.

Da de debuterte med Hypnotisøren var hele opplegget meget mystisk, for hvem var egentlig Lars Kepler? Ingen visste svaret, og i England ble det spekulert i om det var Henning Mankell som skjulte seg bak pseudonymet.

I august 2009 avslørte imidlertid Aftonbladet at det var ekteparet Alexander Ahndoril og Alexandra Coelho Ahndoril, to allerede etablerte forfattere, som stod bak.

De prøvde først å skrive en barnebok sammen, men det endte bare i krangel. Større suksess ble det, da de begynte å skrive krim (Foto: Ewa-Marie Rundquist.)

Forfatterparet har senere fortalt at de først prøvde å skrive en barnebok sammen. Men med to sterke stemmer og hver sin forfatterkarriere bak seg, ble det bare krangel.

Senere har de fortalt av valget av Lars Kepler ikke var tilfeldig, Lars er en hyllest til krimforfatteren Stig Larsson, mens Lars er navnet til en tysk forsker, Johannes Kepler, som levde på 1600-tallet.