«Hvert skritt du tar» er thrilleren for deg som likte «Flink pike»

KrimbøkerPsykologisk krim«Hvert skritt du tar» er thrilleren for deg som likte «Flink pike»

Det er mye grums som kan skjule seg bak fasadene i et pent nabolag. Ukas krimtips er den nervepirrende thrilleren «Hvert skritt du tar».

Estimert lesetid 2min
Foto av boka Hvert skritt du tar
Lisa Jewells «Hvert skritt du tar» har ligget både på amerikanske og engelske bestselgerlister. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Stadig flere norske lesere får øynene opp for bestselgerforfatteren Lisa Jewell. Tidligere har hun utgitt både krim- og underholdningsromaner. Nå er hun klar med den psykologisk thrilleren Hvert skritt du tar.

Handlingen er lagt til et litt snobbete nabolag i den engelske byen Bristol. Og her kan det virke som alle og enhver har noe å skjule.

En besettelse

Det er Joey som er hovedperson i romanen. Etter fire år i utlandet, nærmere bestemt på Ibiza, vender han hjem til Bristol sammen med ektemannen Alfie. De får bo hos storebroren hennes, men ekteskapet skranter.

En ny nabo, Tom, dukker opp. Han er rektor og dobbelt så gammel som Joey. Og ikke minst er han veldig kjekk. Joey blir betatt og begynner å spionere på ham. Det som var en uskyldig forelskelse, er i ferd med å bli en besettelse. Men det Joey ikke vet, er at noen andre også holder et øye med henne..

For deg som likte «Flink pike»

Hvert skritt du tar har fått svært gode anmeldelser. Magasinet People skriver blant annet: «Gjør deg klar, for Jewell legger opp til et fyrverkeri av hemmeligheter», mens New York Times kaller boka «kjapp, troverdig og uventet.»

Den engelske avisa The Sun skrev om boka at «Hvis du likte Jenta på toget og Flink pike, er dette boken for deg!» Og Daily Express istemmer med «Du klarer neppe å legge denne avhengighetsskapende boken fra deg før du har lest siste hjerteskjærende side».

Hvert skritt du tar har ligget både på amerikanske og engelske bestselgerlister.

Ekspert på familiehemmeligheter og naboskap

Jewell har blitt litt av en ekspert på å skrive om familiehemmeligheter og mistenkelige naborelasjoner. Hennes norske redaktør, Bente Dahl Svendsen, forteller at forfatterens krimbøker stadig får flere norske lesere.

– Forfatterskapet til Lisa Jewell er bygget opp over flere år, stadig flere blir fenget av hennes evne til å skape karakterer man tror på, som man kan relatere til – og til situasjoner og overraskende vendinger som gjør at man bare lese videre, forteller Svendsen.

Her kan du kjøpe Hvert skritt du tar.