Forfatterne forklarer: Hvorfor er det egentlig så vanskelig å huske navn?

Lege og forfatter av «Demensbrems», Andreas Engvig, gir tre enkle tips til hvordan du kan bli bedre på å huske navn.

Estimert lesetid 2min

«Jeg er så dårlig på å huske navn,» er noe man hører ganske ofte. Men faktisk kan det være ganske enkelt å gjøre noe med problemet: Ofte er det mye annet som spiller inn på hukommelsen enn man skulle tro.

I videoserien «Forfatterne forklarer» har vi invitert forfattere som er eksperter på sitt område til å forklare hvordan ting egentlig henger sammen.

Her forklarer lege og hukommelsesfoskser Andreas Engvig hvordan hukommelsen fungerer, og gir tre konkrete tips til neste gang du er på fest og hilser på mange nye mennesker.

Andre episoder i serien:

Demensbrems: God hukommelse hele livet

Andreas Engvig er lege, hukommelsesforsker og forfatter av boka Demensbrems. I boka forklarer han grundig og lettfattelig hvordan hukommelsen vår fungerer, og hva som skal til for å holde hjernen frisk hele livet.

Visste du at mellom 40 og 60 er den viktigste alderen for å forebygge demens?

Det er nemlig fullt mulig å motvirke demens. Det finnes ingen snarvei eller magisk pille for god hukommelse, men sunne levevaner, helse og livsstil kan utgjøre en betydelig forskjell.

Dette er en forskningsbasert, praktisk håndbok som hjelper leseren å gjøre livsstils- og helsevalg som holder hjernen frisk lenger.

Lege Kaveh Rashidi kaller boka «solid vitenskap, levert på en lettfattelig og presis måte, om et tema som angår oss alle.»

Du kan lese mer om boka her. Demensbrems er tilgjengelig som e-bok og i fysisk format.

Forfatteren deler bokinntektene sine med Nasjonalforeningen for folkehelsen.