Forfatterne forklarer: Slik hacker du hjernen din glad

Så enkelt er det å «lure» hjernen din – bare du vet hvordan den fungerer.

Estimert lesetid 2min

Hvordan bli glad igjen, når dagen har startet dårlig? Det er faktisk ikke så vanskelig. Aili Kristina Hannisdal (@endorfinlegen) er lege og forfatter av boka Høy på deg sjæl – Endorfin som medisin.

I denne episoden av serien Forfatterne forklarer, viser hun hvordan du kan «lure» hjernens biokjemiske belønningssystemer, slik at den gir den en boost av endorfiner og «føl-bra-stoffer».

Andre episoder i serien:

Høy på deg sjæl

Høy på deg sjæl – endorfin som medisin får du en rikholdig verktøykasse for å ta i bruk føl-bra-stoffene som den utrolige hjernen din stimulerer produksjonen av. Kom i god hjerneform og opplev en daglig endorfindusj.

Bli med inn i hjernens og nevrotransmitternes forunderlige verden, hvor lydbølger blir musikk og lidenskap, og glede og sorg blir til. Fordi hver eneste følelse filtreres gjennom dine sildrende elektriske kretser og nevrologiske baner, skjer ikke livet med deg, men gjennom deg. Derfor kan det å endre en eneste ting forandre alt, nemlig ditt eget fokus.

Fra umotivert til produktiv

Lær hvordan du kan gå fra å være umotivert til produktiv, opprørt til balansert, ukonsentrert til fokusert. Bli høy på endorfiner, og føl deg bedre når du trenger det!

Aili Kristina Hannisdal er lege, musiker, låtskriver, endorfinentusiast og hundeeier. Hun spesialiserer seg innen psykiatri.

Boka Høy på deg sjæl – Endorfin som medisin er tilgjengelig som e-bok, lydbok og i fysisk format.