Dette er supermaten for tarmen

Hobby, mat og fritidKokebøkerDette er supermaten for tarmen

Enten du har satt opp lange lister med nyttårsforsetter, vil vende tilbake til gode vaner, eller rett og slett bare vil leve litt sunnere, her er fire inspirerende bøker som får tarmen i balanse!

Estimert lesetid 4min

Fedon Lindberg: Kokeboken naturlig slank med tarm i balanse


Med denne kokeboken blir det enklere å få bedre fordøyelse, sunnere tarm, økt forbrenning og en varig sunn og naturlig vekt – og samtidig nyte god mat hver eneste dag.

– De siste årene har jeg jobbet mye med tarmproblemer ved min klinikk i Oslo. Mye av erfaringen og kunnskapen jeg har skaffet meg, beskrev jeg detaljert i min forrige bok, Naturlig slank med tarm i balanse (2017). Her kommer den naturlige fortsettelsen: en kokebok full av oppskrifter til alle dagens måltider, med en mengde konkrete råd og praktiske løsninger som vil hjelpe deg med å forebygge sykdom og gi deg en sunn vekt over tid, ikke bare på kort sikt, skriver Fedon Lindberg i forordet.

supermaten for tarmen
Med denne kokeboken blir det enklere å få bedre fordøyelse, sunnere tarm, økt forbrenning og en varig sunn og naturlig vekt – og samtidig nyte god mat hver eneste dag.

Gry Hammer: Kraft og andre styrkedrikker
Buljonger, supper og snop av kraft, gelatin og kollagen

Å koke kraft er trendy, tradisjonelt og bærekraftig! Fermenteringsdronning Gry Hammer har etablert seg som en seriøs og troverdig forfatter. Hammers nye bok er virkelig supermat for tarmen og heter Kraft og andre styrkedrikker – Buljonger, supper og snop av kraft, gelatin og kollagen.

– Det har etter hvert blitt ganske tydelig at det finnes en sammenheng mellom tarmens tilstand og vår generelle helse og følelse av velvære. Med denne boken vil jeg vise hvordan kraft kan spille en viktig rolle for god livskvalitet gjennom hele livet, sier Gry Hammer.

I Kraft og andre styrkedrikker får du vite alt om helsebringende kraft og 50 oppskrifter på herlige styrkedrikker som buljonger, toddier, supper, tonics, smoothies, og «vitaminbjørner» like gode som snop. Du lærer også å lage de grunnleggende kraftbasene på avskjær og bein fra kjøtt og fisk, grønnsaker og urter.

supermaten for tarmen
Drømmer du om god helse, velfungerende fordøyelse, spenstig hud og glansfullt hår? Med kraft i kostholdet kan drømmen bli virkelighet.

Trine Dahlmo: Lettere – Slank med fornuft
Spis etter din kroppstype og få et lettere liv

Denne dama har nærmest blitt en folkehelt i Mo i Rana. Foruten å drive klinikkpraksis som ernæringsterapeut og NLP Coach holder hun utdanninger, kurs og foredrag innen sine fagområder. Hun skriver også om helse, mat og livsstil i bloggen Helseinspirator og nå gir Dahlmo ut boken Lettere.

Dette er en bok om hvordan du kan gi deg selv et lettere liv. Den er fylt med lettfattelige forklaringsmodeller, effektive tiltaksplaner og et motiverende tankesett som vil hjelpe deg med å nå ditt vekt- og helsemål på en overkommelig måte.

– Boken er klinisk renset for utrivelige kostholdsforslag, et moralistisk forhold til mat og unødvendige begrensninger.  Her vil du heller ikke finne et vanskelig fagspråk eller lange matvarelister som må pugges, skriver Trine Dahlmo i innledningen av boken.

supermaten for tarmen
Sjekk hvilken kroppstype du er, og spis maten som dekker akkurat dine behov. Følger du noen få regler, kan du spise både karbohydrater og fett mens du går ned i vekt.

Jeanette Roede og Kari H. Bugge: Seriøs matglede Roede-kjøkkenet for hele familien

Oppskriftene i denne boken bygger på de offisielle kostrådene og gir et godt grunnlag for god helse med redusert risiko for livsstilssykdommer som kreft, hjerte- og karsykdommer og diabetes 2. Kostrådene er gode råd, problemet er at vi ikke følger dem. Skal vi lykkes, må vi slutte å sette likhetstegn mellom det å kose seg med det å spise usunt. Den sunne maten er også god mat! Det prøver Roede/Bugge å formidle i sin nye kokebok.

– I dag vet vi mye om kostholdets betydning for helsen, og tilgangen til ny kunnskap øker i høyt tempo. All denne nye kunnskapen har bidratt til at Grete Roede gradvis har beveget seg fra kaloritelling og personlig kaloriregnskap for å oppnå vekttap, til et større fokus på hva et variert kosthold gir av merverdi i form av sunt fett, fiber, vitaminer, mineraler og antioksidanter, sier Kari H. Bugge, ernæringsfysiolog og fagsjef i Grete Roede AS.

supermaten for tarmen
Forfatterne har solid kunnskap innen kosthold og ernæring, og for første gang har de laget et gjennomført kokebokkonsept for hele familien, der de deler alle sine beste oppskrifter og tips med deg.

LES OGSÅ: 10 food trends for 2018