Slik lager du Elin Vatnar Nilsens deilige snickerskake

Hobby, mat og fritidBakingSlik lager du Elin Vatnar Nilsens deilige snickerskake

I Elin Vatnar Nilsen sin nye kakebok får du alle oppskriftene du trenger på ett sted. Lær hvordan du lager hennes snickerskake her!

Estimert lesetid 2min
Hva med å lage en deilig snickerskake til helgen? (Foto: Elin Vatnar Nilsen)

Bakedronning Elin Vatnar Nilsen er utdannet konditor og har drevet den populære bloggen krem.no siden 1999. Nå har Nilsen har samlet alle favorittkakene til det norske folk i én bok. Skal du investere i én kakebok, så la det være denne! Her får du klassikere og nye favoritter, samt et eget kapittel for pavlova. Med enkle oppskrifter som er godt utprøvd, oppnår du garantert kakesuksess!

Oppskrift på snickerskake

Dette er en knallgod snickerskake med Elin-vri. Salte peanøtter, søt sjokolade, myk krem – oi oi oi, så godt dette er. Kaken er laget i en vid form sånn at ikke hver bit skal bli for tykk og mektig.

Hva du trenger:

Bunn:

3 eggehviter

180 g sukker

100 g knuste salte kjeks, f.eks. Ritz

100 g hakkede salte peanøtter

Sjokoladekrem:

110 g lys sjokolade

40 g Japp eller Mars (eller bare bruk lys sjokolade)

50 g smør

3 ss sukker

3 eggeplommer

50 g hakkede salte peanøtter

Toppen:

3 dl kremfløte

10 g salte peanøtter

litt revet sjokolade

Foto: Elin Vatnar Nilsen

Slik gjør du:

  1. Hakk 150 g salte peanøtter. Ta av 50 g til sjokoladekremen. Knus kjeks med hendene så du får grove smuler.

2. Pisk marengs av eggehviter og sukker. Pisk først opp eggehvitene til et hvitt skum. Tilsett sukkeret litt etter litt. Massen skal være fast, stiv og blank.

3. Tilsett kjeks og hakkede peanøtter. Vend inn med en slikkepott og hell i en form, 25 cm, kledd med et bakepapir i bunnen.

4. Stekes midt i ovnen på 175 grader i 30–35 minutter. Bruk gjerne varmluft. Ingen ovner er like, følg med, kanskje blir bunnen din ferdig før. Avkjøl på rist.

5. Lag kremen ved å piske eggedosis av eggeplommer og sukker. Det blir ikke særlig stivt, bare pisk til sukkeret er oppløst.

6. Smelt sjokolade og smør over vannbad eller i mikroovn. Ikke rør for mye. La sjokoladen bli smeltet av varmen fra bollen.

7. Bland inn sjokolade og smør i eggedosisen.

8. Ha i 50 g hakkede peanøtter.

9. Legg bunnen over på et serveringsfat. Bre ut sjokoladekremen på bunnen. Sett i kjøleskapet så kremen får satt seg.

10. Pisk bløt krem og dekorer med noen peanøtter og litt revet sjokolade på toppen.

Så håper vi det smaker med snickerskake!