Trine Sandbergs sjokoladetrøfler: Oppskriften på den perfekte julegaven

Hobby, mat og fritidKokebøkerTrine Sandbergs sjokoladetrøfler: Oppskriften på den perfekte julegaven

Hva skal man gi i julegave? Hvorfor ikke prøve Trine Sandbergs nydelige sjokoladetrøfler fra hennes ny bok «Trines Jul»

Estimert lesetid 3min
bilde av Trines sjokoldetrøfler

Alle elsker gaver, aller elsker sjokolade, og alle elsker gaver som inkluderer sjokolade! I denne saken får du Trine Sandbergs egen oppskrift på nydelige sjokoladetrøfler. Her har du en perfekt spiselig gave du kan gi til mor, far, barn, onkel, bestemor, venner og bekjente. Oppskriften er hentet fra Trines nye bok: Trines jul.

Trine Sandberg er en av Norges aller største matprofiler, og står bak bloggen Trines matblogg. Tidligere har hun gitt ut en rekke vellykkede kokebøker, som Trines mat, Trine inviterer og Trines kokebok for unge kokker, for å nevne noen. Nå kommer hun altså med en splitter ny kokebok, og denne gangen er det julen det handler om. Trines jul er en bibel hva gjelder julemat, og er i tillegg en bok full av inspirasjon til spiselige gaver, og hva man kan gjøre med restematen fra høytiden.

Foto av Trine Sandbergs sjokoladetrøfler
Sjokoladetrøfler er den perfekte gave til den som har alt! (Foto: Trine Sandberg)

Oppskrift på sjokoladetrøfler

Mørke, hjemmelagde sjokoladetøfler er nydelige å spise og veldig enkle å lage. Dette er en grunnoppskrift på sjokoladetrøfler. Du kan bruke samme oppskrift og for eksempel smake sjokoladeblandingen til med brun rom, Baileys, konjakk, appelsinlikør eller en annen likør du liker.

Du trenger:

100 g mørk sjokolade
100 g melkesjokolade
1 dl kremfløte
10 g flytende glukose eller lys sirup 5 g smør, romtemperert

150–200 g mørk sjokolade bakekakao, hakkede nøtter eller strøssel

Slik gjør du:

Hakk sjokoladen fint og ha den i en bolle. Varm fløte og glukose til det så vidt koker opp, og hell det umiddelbart over sjokoladen. La det stå i ca. 1 minutt og rør deretter til sjokoladen har smeltet og du har en glatt masse. Dersom ikke all sjokoladen smelter, kan du varme den litt i et vannbad. Rør inn smøret og eventuelt en smakstilsetning.

Sett trøffelblandingen til avkjøling i 10–16 grader, gjerne over natten. Bruk et kulejern eller en teskje og form jevnstore trøfler av blandingen.

Temperer resten av den mørke sjokoladen og dypp trøflene i den smeltede sjokoladen. Trill dem deretter i siktet bakekakao, hakkede nøtter eller annet strøssel. Når sjokoladen har stivnet, kan du putte sjokoladetrøflene i et glass eller en boks med lokk. Oppbevares i kjøleskapet eller i en kald kjellerbod, og er da holdbare i 2–3 uker. Serveres romtemperert.

Lykke til med førjulstiden!

Foto av boka «Trines jul» av Trine Sandberg
Trines Jul er en julebibel full av alle kjente og kjære juleretter, krydret med nye og inspirerende ideer. Foto: Maria Kleppe Vihovde

Trines Jul kan du kjøpe her