Hunter Bidens selvbiografi «Alt det vakre» kommer på norsk i april

BiografierBiografierHunter Bidens selvbiografi «Alt det vakre» kommer på norsk i april

6. april 2021 utgir Cappelen Damm Hunter Bidens bok «Alt det vakre».

Estimert lesetid 2min
Foto av Joe Biden og Hunter Biden
Hunter Biden sammen med sin far, sittende president i USA, Joe Biden. I sin nye biografi forteller Hunter åpenhjertig om en helt spesiell familie. (Foto: NTB/AP Photo/Nick Wass, File)

«Jeg kommer fra en familie som er blitt sammensveiset av tragedier og knyttet til hverandre med en særegen, usvikelig kjærlighet», skriver Hunter Biden i sin dypt rørende selvbiografi, som på engelsk har tittelen Beautiful Things. I boken forteller han en oppsiktsvekkende historie om avhengighet, tap og selvopprettholdelse. 

Dødsfall, stoffmisbruk og en helt spesiell familie

Alt det vakre viser usminket hvordan Hunter Biden i årene etter broren Beaus død henfalt til stoffmisbruk, og gir et smertefullt innblikk i hans lange og tunge vei til rusfrihet. Det er en bok om en helt spesiell familie, med en helt spesiell historie. Det er også en fortelling om Joe, en helt spesiell far, som etter kona og datterens brå og tragiske død, måtte kombinere livet som nyvalgt senator med en tilværelse som alenefar for to små gutter. 

At den samme faren skulle ende opp som USAs 46. president gjør Alt det vakre til en desto mer bemerkelsesverdig bok. Sjeldent har en sittende president og hans familie blitt skildret så hudløst og kjærlig fra innsiden.

Den norske utgivelsen blir oversatt av Eve-Marie Lund og utkommer samtidig med den originale utgaven. 

Alt det vakre har verdenslansering 6. april, men kan forhåndsbestilles allerede nå.

Omslaget til Hunter Bidens «Alt det vakre» viser Hunter som liten gutt, sammen med sin far – nå sittende president i USA, Joe Biden.

Stephen King og Dave Eggers – dette sier de om Alt det vakre:

«Dette er en forbløffende åpen og modig bok om tap, menneskelig sårbarhet, ustyrlige sjeler og hardt tilkjempet forsoning. Alt det vakre er så konsis, så upåvirket og drivende fortalt, at jeg – utover ett og annet hakeslipp – ble sittende urørlig fra første til siste side». 

– Dave Eggers, forfatter

«Biden husker alt, og han forteller det med et mot som er både hjerteskjærende og ganske fantastisk. Han åpner med spørsmålet: Hvor er Hunter? Svaret befinner seg i denne boken – det gode, det dårlige, og det vakre.»

– Stephen King, forfatter

Alt det vakre har verdenslansering 6. april, men kan forhåndsbestilles allerede nå.