En sjelden trio: Hør Tutta, Jagland og Steinfeld i Boktips’ podcast

Hør Suzann «Tutta» Pettersen fortelle om sitt unike vinner-instinkt, Thorbjørn Jagland om sitt liv og maktkampen i AP og Hans-Wilhelm Steinfeld om Putin.

Estimert lesetid 3min
Fotokollasj av Thorbjørn Jagland, Suzann Pettersen og Hans-Wilhelm Steinfeld
En trio du sjeldent hører i samme podcast: Thorbjørn Jagland, Suzann Pettersen og Hans-Wilhelm Steinfeld.

En noe usannsynlig trio gjester dagens podcast: Suzann «Tutta» Pettersen har de siste 20 årene vært i verdenstoppen i en av verdens største idretter. Nå forteller hun sin historie i boka Uten mot, ingen ære.

Tidligere statsminister Thorbjørn Jagland har ikke noen mindre imponerende karriere – nå er han ute med sine politiske memoarer, Du skal eie det selv.

I tillegg får du høre NRKs legendariske Russland-korrespondent Hans-Wilhelm Steinfeld, som har skrevet bok om Vladimir Putin.

De tre er sjeldent å se på samme bane, men felles for dem alle er at de er å høre i denne episoden av Boktips’ podcast. Episoden ble tatt opp på det litterære talkshowet Boktips LIVE den 18. november.

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

En oversikt over alle episodene i podcasten, finner du her:

Uten mot, ingen ære

Suzann Pettersen eller «Tutta» er en verdensstjerne i verdensidretten golf. Hun har ligget i tetsjiktet i golf, en av verdens største individuelle idretter i 20 år. Alpinstjernen Kjetil André Aamodt har sagt om henne: «Suzann er sannsynligvis det råeste idrettsmenneske Norge har hatt.»

Her snakker Tutta om sin selvbiografi, Tutta. Uten mot, ingen ære. Den er forteller hun åpent om oppturene og nedturene i en rik karriere. Her får du innblikk i mentaliteten til en vaskeekte vinnerskalle.

Maktkamp på toppen

Thorbjørn Jaglands politiske karriere er svimlende – fra en oppvekst i enkle kår i Lier har han gått veien via AUF-leder til partisekretær, partiformann Arbeiderpartiet. Han har vært statsminister, utenriksminister og stortingspresident, og senere leder av Nobelkomiteen og generalsekretær i Europarådet.

Jaglands politiske liv speiler på mange måter den historiske utviklingen i Norge og Europa det siste halve århundre. Hans selvbiografi, Du skal eie det selv, dekker tiden din fram til 2002, og den gir et unikt innblikk i dramatiske hendelser på toppen av norsk politikk, og i de indre kontorer på Youngstorget og Stortinget.

18 år i Moskva

Hans-Wilhelm Steinfeld kjenner de flest av oss fra NRK-Dagsrevyen, der han jobbet i 37 år. Av disse var han gjennom fire perioder stasjonert 18 år som utenrikskorrespondent i Moskva.

Gjennom sine år som Moskva-korrespondent fikk Steinfeld et unikt kontaktnett for innsyn i sovjetisk (russisk) og østeuropeisk politikk.

Det er utallige historier om hvordan han var tettere på russiske ledere enn noen annen journalist. Her forteller han om årets bok fra hans hånd: Putin.