Kokebøker for barn – mestringsfølelse og matglede på kjøkkenet

BarnebøkerBarn 10-12 årKokebøker for barn – mestringsfølelse og matglede på kjøkkenet

Selvlagd er vellagd, heter det – og det er jo helt sant. Mat man har laget selv smaker jo så mye bedre! Slipp de unge kokkene løs på kjøkkenet med disse kokebøkene for barn, proppfulle av velsmakende og enkle oppskrifter.

Estimert lesetid 5min
bilde av to barn som baker

La de små utfolde seg på kjøkkenet med disse flotte kokebøkene for barn. Javisst blir det mel overalt og ekstra mye oppvask, men gleden over å kunne slurpe i seg en tallerken selvlagd Pasta la Dusta eller sette tennene i en trikkekake fra Kardemomme by man har bakt helt selv, trumfer alt! Og så smaker jo maten mye bedre når man har laget den selv.

Bukkene Bruses kokebok

På setra er det gresset grønt og vaflene nystekte, men Bukkene Bruse vil jo ha variasjon i kosten! De har vært i Syden og på gamlehjemmet, de har begynt på skolen og feiret jul, og på veien har de plukket opp mange gode oppskrifter. 25 av disse finner du her! Noe salt, noe søtt, noe sunt og noe usunt – her er mat for små og store bukker til både hverdag og fest.

Undertittelen sier det best: Nam, nam, nam! Vår favorittkonditor Elin Vatnar Nilsen har utviklet oppskriftene inspirert av Bjørn F. Rørvik og Gry Moursunds populære Bukkene Bruse-univers. Endelig kan små og store kokker diske opp med både Pasta la Dusta og sydendrinker fra Hotell Zanzibar!

Boka passer for små bukker… eh, kokker i alderen 4-10 år. Noen av oppskriftene kan barna klare helt selv, men noen ganger må de voksne hjelpe til litt.

Illustrasjonene er hentet fra Qvisten Animations filmatisering av Bukkene Bruse på badeland, som har kinopremiere 25. desember.

Digg mat for små kokker

Digg mat for små kokker inneholder 50 oppskrifter på alt fra rekespidd, miniburgere og lammegryte til jordbærkake, iskrem og pannekaker. Konseptet er rett og slett enkle oppskrifter på digg mat!

Oppskriftene er utviklet for 6-9-åringer, og presenteres trinn for trinn med flotte fargebilder og enkel tekst. Små kokker kan ha det gøy sammen på kjøkkenet, og kose seg med maten etterpå!

Pippi Langstrømpes kokebok: Oppskrifter fra Villa Villekulla og de sju hav

Pippi er ikke bare verdens sterkeste jente, hun er også en mesterkokk! Denne kokeboka er en gave til alle Pippi-fans, både gamle og nye. Oppskrifter på pannekaker, kjøttboller, pepperkaker og pappa Efraims sjørøverfrokost er tilpasset små kokker mellom 6-9 år, mens andre er myntet på litt mer erfarne lesere. Som denne oppskriften på Krummelurpiller*:

  1. Ta en frossen ert og gå en tur med den rundt huset.
  2. Legg erten i sola, klapp litt på den og la den ligge der og sole seg i minst 1 time.
  3. Legg erten i en liten eske og ta den frem igjen når du føler at du begynner å bli voksen.

*Krummelurpiller, om du kanskje skulle ha glemt det, er noe Pippi fant opp fordi hun ikke ville bli voksen.

Pippi Langstrømpes kokebok inneholder enkle og morsomme oppskrifter, illustrasjoner og sitater fra de kjente og kjære bøkene og finurlige tekster av den svenske forfatteren og Pippi-entusiasten David Sundin.

Kokebok fra Kardemomme by

Kokebok fra Kardemomme by er en morsom og fin introduksjon til kokkelering, og passer for små kokker fra 4 år (med assistanse, så klart). Oppskriftene er inspirert av Thorbjørn Egners folkekjære univers, og utviklet av konditor og kardemommebolleekspert Elin Vatnar Nilsen. Her finner du verdens beste kardemommeboller, trikkefører Syversens trikkekaker, arme røvere, Løvens sjokoladekake, Kamomillas omelett og mye mer. Bli med inn på kjøkkenet til folk og røvere i Kardemomme by og lag maten de liker aller best, gode retter som passer til alle døgnets måltider, til hverdag og fest. 

Minst like viktig er kanskje tante Sofies kjøkkenregler. Som en ekte kokk vet, er det veldig viktig å rydde opp, både mens man lager maten og etter at man har spist! Hvis ikke ser kjøkkenet fort ut som om det var tre røvere som bodde der. Ja, du vet hvem vi mener…

Trines kokebok for unge kokker

Trine Sandberg er Norges største og mest respekterte matblogger. Med Trines kokebok for unge kokker vil hun inspirere familiens 10–16-åringer til å bruke mer tid ved kjøkkenbenken.

Barn må få slippe til på kjøkkenet og lage mat de selv liker å spise

Trine Sandberg

Matbloggeren har samlet rundt 65 av sine mest populære oppskrifter for barn og ungdom. Oppskriftene er bearbeidet slik at husets unge kokker kan lage maten alene.

Rettene er samlet i fire store kapitler: I Etter skoletid finner du toast, wraps, salater og annet digg man har lyst på etter en lang skoledag. Restene kan legges i matpakka eller spises på trening. Middagskapitlet inneholder deilig mat det er moro å servere hele familien. Kapitlet Fredagskos inneholder selvfølgelig fredagstaco og pizza, men også sunne og deilige sommerruller og sushisalat. Kakekapitlet frir til alles bakeglede og søtsug.

Hakkebakkeskogens BAKEBOK: Dobbeltpeprede pepperkaker og andre oppskrifter

I Hakkebakkeskogen er de jo ganske opptatt av mat, enten det er kake til bestemor Skogmus, hverandre, dobbeltpeprede pepperkaker eller spekeskinke fra stabburet. Her har vi samlet enkle og smakfulle oppskrifter tilpasset både kjøtt- og planteetere mellom 4 og 10 år.

Maria Villmones Bondeson, som står bak bloggen Marias salt & søtt, har vært med på å utvikle oppskriftene i Hakkebakkeskogens BAKEBOK, og de er alle basert på skogens råvarer og de deilige bakverkene vi vet at dyrene i Hakkebakkeskogen liker aller best.