Kokebøker for barn – mestringsfølelse og matglede på kjøkkenet

BarnebøkerBarn 10-12 årKokebøker for barn – mestringsfølelse og matglede på kjøkkenet

Selvlagd er vellagd, heter det – og det er jo helt sant. Mat man har laget selv smaker jo så mye bedre! Slipp de unge kokkene løs på kjøkkenet med disse kokebøkene for barn, proppfulle av velsmakende og enkle oppskrifter.

Estimert lesetid 4min
bilde av to barn som baker

La de små utfolde seg på kjøkkenet med disse flotte kokebøkene for barn. Javisst blir det mel overalt og ekstra mye oppvask, men gleden over å kunne sette tennene i en egenlagd trikkekake fra Kardemomme by, eller pannekake à la Pippi, trumfer alt! Og så smaker jo maten mye bedre når man har laget den selv.

Pippi Langstrømpes kokebok: Oppskrifter fra Villa Villekulla og de sju hav

Pippi er ikke bare verdens sterkeste jente, hun er også en mesterkokk! Denne kokeboka er en gave til alle Pippi-fans, både gamle og nye. Oppskrifter på pannekaker, kjøttboller, pepperkaker og pappa Efraims sjørøverfrokost er tilpasset små kokker mellom 6-9 år, mens andre er myntet på litt mer erfarne lesere. Som denne oppskriften på Krummelurpiller*:

  1. Ta en frossen ert og gå en tur med den rundt huset.
  2. Legg erten i sola, klapp litt på den og la den ligge der og sole seg i minst 1 time.
  3. Legg erten i en liten eske og ta den frem igjen når du føler at du begynner å bli voksen.

*Krummelurpiller, om du kanskje skulle ha glemt det, er noe Pippi fant opp fordi hun ikke ville bli voksen.

Pippi Langstrømpes kokebok inneholder enkle og morsomme oppskrifter, illustrasjoner og sitater fra de kjente og kjære bøkene og finurlige tekster av den svenske forfatteren og Pippi-entusiasten David Sundin.

Kokebok fra Kardemomme by

Kokebok fra Kardemomme by er en morsom og fin introduksjon til kokkelering, og passer for små kokker fra 4 år (med assistanse, så klart). Oppskriftene er inspirert av Thorbjørn Egners folkekjære univers, og utviklet av konditor og kardemommebolleekspert Elin Vatnar Nilsen. Her finner du verdens beste kardemommeboller, trikkefører Syversens trikkekaker, arme røvere, Løvens sjokoladekake, Kamomillas omelett og mye mer. Bli med inn på kjøkkenet til folk og røvere i Kardemomme by og lag maten de liker aller best, gode retter som passer til alle døgnets måltider, til hverdag og fest. 

Minst like viktig er kanskje tante Sofies kjøkkenregler. Som en ekte kokk vet, er det veldig viktig å rydde opp, både mens man lager maten og etter at man har spist! Hvis ikke ser kjøkkenet fort ut som om det var tre røvere som bodde der. Ja, du vet hvem vi mener…

Trines kokebok for unge kokker

Trine Sandberg er Norges største og mest respekterte matblogger. Med Trines kokebok for unge kokker vil hun inspirere familiens 10–16-åringer til å bruke mer tid ved kjøkkenbenken.

Barn må få slippe til på kjøkkenet og lage mat de selv liker å spise

Trine Sandberg

Matbloggeren har samlet rundt 65 av sine mest populære oppskrifter for barn og ungdom. Oppskriftene er bearbeidet slik at husets unge kokker kan lage maten alene.

Rettene er samlet i fire store kapitler: I Etter skoletid finner du toast, wraps, salater og annet digg man har lyst på etter en lang skoledag. Restene kan legges i matpakka eller spises på trening. Middagskapitlet inneholder deilig mat det er moro å servere hele familien. Kapitlet Fredagskos inneholder selvfølgelig fredagstaco og pizza, men også sunne og deilige sommerruller og sushisalat. Kakekapitlet frir til alles bakeglede og søtsug.

Hakkebakkeskogens BAKEBOK: Dobbeltpeprede pepperkaker og andre oppskrifter

I Hakkebakkeskogen er de jo ganske opptatt av mat, enten det er kake til bestemor Skogmus, hverandre, dobbeltpeprede pepperkaker eller spekeskinke fra stabburet. Her har vi samlet enkle og smakfulle oppskrifter tilpasset både kjøtt- og planteetere mellom 4 og 10 år.

Maria Villmones Bondeson, som står bak bloggen Marias salt & søtt, har vært med på å utvikle oppskriftene i Hakkebakkeskogens BAKEBOK, og de er alle basert på skogens råvarer og de deilige bakverkene vi vet at dyrene i Hakkebakkeskogen liker aller best.

Bukkene Bruses kokebok

Til høsten kommer kokeboka inspirert av Bjørn F. Rørvik og Gry Moursunds populære Bukkene Bruse-univers. Endelig kan små og store kokker diske opp med både Pasta la Dusta, burrito og paraplydrinker – akkurat som i Syden!