Oppskrift fra Hakkebakkeskogen: Ostemuffins med gulrøtter, kålrot og persille

BakingBakingOppskrift fra Hakkebakkeskogen: Ostemuffins med gulrøtter, kålrot og persille

Når man har god tid, er få ting mer koselig enn å bake med barna. Kanskje det blir anledning til å samle store og små over bakeboller og muffinsformer i påska?

Estimert lesetid 2min
Hakkebakkeskogen bakebok ostemuffins
Maria Villmones Bondeson, som står bak bloggen Marias salt & søtt, har vært med på å utvikle oppskriftene i Hakkebakkeskogens bakebok, og de er alle basert på skogens råvarer og de deilige bakverkene vi vet at dyrene i Hakkebakkeskogen liker best. Foto: Maria Villmones Bondeson

I så fall er disse ostemuffinsene fra Hakkebakkeskogen fine å prøve seg på – gode, saftige, med masse sunne grønnsaker, og perfekte å ta med som niste på påsketur eller å spise i sola på terrassen.

Oppskriften er hentet fra Hakkebakkeskogens bakebok, og selveste Bakermester Harepus sier selv om muffinsene:
«Akkurat som Petter Pinnsvin og Mikkel Rev ble Ugla litt skuffet da loven ble vedtatt og ingen lenger hadde lov til å spise hverandre. Å bare kunne spise grønnsaker lød stusselig, syntes Ugla. Men det var før hun hadde smakt mine ostemuffins med gulrøtter, kålrot og persille.«

 

Fra Hakkebakkeskogen: Hakkebakkeskogens bakebok
I Hakkebakkeskogens bakebok finner du oppskrift på bl.a. Bjørnemors honningkaker, hvetebrød med fuglefrø, Bamsefars fødselsdagskake, knekkebrød, skinkevafler, wienerbrød, mazariner og selvsagt også pepperkaker og dobbeltpeprede pepperkaker.

Til 10-12 muffins trenger du:


100 g gulrot, revet
75 g kålrot, revet
225 g hvetemel
50 g havregryn
½ ts salt
2 ts bakepulver
120 g revet ost
2 ss hakket persille
2 dl melk
¾ dl matolje, gjerne raps
eller solsikke
1 stort egg

Tips:
Hvis du ønsker grove matmuffins, bytter du bare ut halvparten av hvetemelet med sammalt hvete.

Slik gjør du:

Fra Hakkebakkeskogen: Hakkebakkeskogens bakebok
Husk: En teskje må ikke forveksles med en kilo! Foto: Qvisten Animation ASSett stekeovnen på 200°C. Gjør klar et muffinsbrett med 10–12 papirformer. Legg de revne grønnsakene i en sil og klem ut så mye av vannet som mulig.

Bland mel, havregryn, salt og bakepulver i en bolle. Rør inn de revne grønnsakene, omtrent 2/3 av den revne gulosten, og hakket persille. Pass på at ost eller grønnsaker ikke klumper seg sammen.

Bland sammen melk, olje og egg, og hell det over i bollen med de andre ingrediensene. Rør godt. Fordel blandingen mellom muffinsformene og dryss resten av osten på toppen.

Stekes på midterste rille i ca. 25–30 minutter.
Avkjøles på rist.

LYKKE TIL!


Les mer om og kjøp Hakkebakkeskogens bakebok på cappelendamm.no
Nye utgivelser i Hakkebakkeskogen-universet


Les mer om Hakkebakkeskogen her.

Fra Hakkebakkeskogen: Hakkebakkeskogens bakebok
Bakergutten feier trappa til kakebakerhuset. Foto: Qvisten Animation AS