7 barneboktips til høstferien

BarnebøkerBarn 6-8 år7 barneboktips til høstferien

Høstferien står for døra, men hva skal barna finne på? Vi har et forslag: lese! Passer like bra hjemme som på tur! Her er sju boktips for barn i skolealder.

Estimert lesetid 6min

Høstferien er en gylden mulighet for å få opp leseferdighetene hos barna. Med skolefri og lange dager er det tid og rom for å dykke ned i en god bok og bli der en stund. Eller man kan endelig ta seg tid til høytlesning sammen og dele opplevelsen av en god historie. Alt man trenger er en god bok for hånda!

Her har vi samlet tips til nye bøker som passer for barn i skolealder. Musse og Helium er tilbake i Den siste kampen, den femte boka i serien om alle barns favorittmus (og den mest spennende hittil!). Bak kardemommeboller til høstkosen med Kokebok fra Kardemomme By, eller finn frem din indre kjemiker og utfør Elleville eksperimenter med rikskjemiker Alexander Sandtorv!

Monsterjegeren Edward Rubikon er aktuell med Tidsvampyrene – her får leserne en miks av striper og spennende tekst – som gjør det lett å lese og henge med i fortellingen fra start til slutt. Samme forfatter tar oss også med til Oslos underverden, befolket av mytiske vesener fra norsk folketro, i den kritikerroste tegneserien Underbyen: Bergtatt.

God leseferie!

Musse og Helium: Den siste kampen

Den siste kampen er den femte boka i serien om Musse og Helium, og de to små musene står nå overfor sin største kamp noensinne. Duejegerne har tenkt å skade katten Sigge dersom ikke Musse og Helium hjelper duejegerne med å finne gullosten. De må tenke og handle raskt! Gullosten finnes fortsatt et sted der ute. Spørsmålet er: Blir det de gode eller de onde som finner den først?

La eventyret fortsette!

Bøkene om Musse og Helium har solgt over 50 000 eksemplarer i Norge! Bokserien passer godt for barn mellom 6-10 år, men også som høytlesningsbok fra 4 år.

Kokebok fra Kardemomme By

Mens vi venter på 1. juledag og premieren på Folk og Røvere i Kardemomme By kan vi for eksempel bake Trikkefører Syversens trikkekaker, fra Kokebok fra Kardemomme By.

Oppskriftene er enkle og fristende, utviklet av konditor Elin Vatnar Nilsen, perfekt for små hobbykokker og andre røvere. Komboen Barberer Sørensens varme salong-sjokolade og Kardemommeboller fra Kardemomme By høres helt nydelig ut, skikkelig høstkos!

Foto: Elin Vatnar Nilsen

Eller hva med Daddelkuler til de som vasker seg? Her har du oppskriften:

Det du trenger er:
(ca 10-12 stk)
100 g dadler
0,5 dl havregryn
1,5 ss kakao
4-6 ss vann
1 ts vaniljesukker
en klype salt
kokos

Slik gjør du:
1. Del dadlene, fjern steinene og del i biter.
2. Ha alle ingrediensene i en kraftig foodprosessor.
3. Tilsett mer vann om massen er fast.
4. Trill kuler og rull i kokosmasse.
5. Oppbevar kulene kjølig.

Turbotvillingene og den store kanonballkampen

Tvillingene Robert og Harald må flytte fra storbyen til bondelandet, fordi moren deres trenger mer plass til tankene sine. Allerede første skoledag viser det seg at alle i bygda er opphengt i én ting: KANONBALL. Skolens bølle og kretsmester i kanonball, Sølvi, utfordrer tvillingene til å danne et eget kanonball-lag og melde seg på den store kanonballturneringen som avholdes hvert år.

Men hvem skal egentlig være på laget deres? Hva skjedde med den nye gutten i klassen som ble sporløst borte etter forrige turnering? Og hvordan i alle dager spiller man egentlig kanonball?

En hjertevarm, morsom og tøysete historie fra de vaskekte turbotvillingene Robert og Harald Stoltenberg. Boka passer for barn fra 6 år, både for barn som leser selv og for de som foretrekker høytlesning. Vi lover en god latter!

Elleville eksperimenter for små vitenskapsmenn og -kvinner

Rikskjemiker Alexander H. Sandtorv har skrevet en morsom og lærerik faktabok for barn i alderen 6-9 år. Formidlingsgleden er til å ta og føle på!

Boken er proppet med faktabokser, humoristiske illustrasjoner, skrekkslagen fascinasjon, funfacts og eksperimenter du kan gjøre hjemme. Det smeller og eksploderer, spraker og slimer! Hva med å lage en vulkan i høstferien? Alle eksperimentene er trygge å utføre for barn, men det gjør dem ikke mindre spennende…

Rekordskolen

Rekordskolen er en ny, spennende og lettlest serie om rekorder, vennskap og eventyr, prydet med manga-inspirerte illustrasjoner. Bøkene passer perfekt for bokslukere i alderen 6 til 9 år.

Vi møter de tre 9-åringene Silje, Rurik og Kostas, som ikke føler at de passer inn noe sted. Men det er før de begynner på Rekordskolen! I Rekordskolen 1: Veien dit blir vi kjent med de tre vennene, og Rekordskolen, hvor alle lærerne har ulike rekorder og skolens rektor er verdens lengste mann. Et rart sted der man enten bor i trehytter, tårn eller sirkustelt. I begynnelsen virker alt bare spennende, men det er noe som skurrer. Hva er det med tvillingene Sanji og Manja, eller de strenge reglene – blir man virkelig kastet ut av skolen om man kommer for sent. Klokka tikker …

I Rekordskolen 2: Klokka tikker! forsvinner Siljes favorittlærer Belle. Alle elever og lærere blir bedt om å hjelpe til med å finne henne før det er for sent. Og det haster, for Belle må ta sin livsviktige medisin før det har gått tre dager. Jakten på Belle fører Silje, Kostas og Rurik rundt på øya der skolen ligger, og de oppdager nye og farlige steder de ikke har sett før, møter rekorddyr som har stukket av fra skolen og løser gåter i forsøket på å finne Belle. Men hun er som forsvunnet fra jordens overflate.

Edward Rubikons mysterier: Tidsvampyrene

Serien om Edward Rubikon har etter hvert fått mange lesere, kanskje ikke så rart: her får leserne både spennende tekster og kule striper på en gang. Edward er monsterjeger. Sammen med vennene sine Kasper og Nadira beskytter han småbyen Grimsrud mot diverse overnaturlige monstre. Denne gangen forsvinner vennene hans på vei til kino. Og det rare er at ingen husker dem – bortsett fra Edward. Han er den eneste som kan redde dem nå! Edward Rubikon kaster seg ut i et livsfarlig oppdrag med tidsreiser og utenomjordiske vesener. Men kan man endre på noe som allerede har skjedd? Og hva er egentlig en tidsvampyr? Bøkene om monsterjegeren og vennene hans passer for barn fra 8 år.

Helter fra dyreriket

Dyreentusiast Line Renslebråten har samlet et knippe dramatiske og helt sanne historier om dyr som både har inspirert og hjulpet mennesker på ulike måter.

Helter fra dyreriket er en vakker, informativ, lettlest og gjennomillustrert sakprosabok om dyr som har hjulpet menneskene med de utroligste ting – alt fra romfart til livredning og krig.
Dyr er en viktig del av naturen og økosystemet som holder planeten vår i gang, men dyrene har også spilt en uvurderlig rolle i utviklingen vår fra huleboere til moderne mennesker.

Disse heltedyrene har til nå vært anonyme, og det er sjelden vi får høre historien om dem. Det får du her!