«Veien til Paradiso»-podden: Slik endte siviløkonomen opp med Norges største kakeblogg

Jan Vardøen, som synes søtsaker er syndig, møter bakedronning Kristine Ilstad i denne episoden av «Veien til Paradiso – En slags gründerpodcast».

Estimert lesetid 3min

Veien til Paradiso – En slags gründerpodcast er en helt ny mini-podcastserie, der gründer Jan Vardøen og Lena Storvand inviterer interessante gjester til å snakke om entrepenørskap, ledelse og livet.

I tredje og siste episode er det kakedronning og bloggentrepenør Kristine Ilstad som gjester podcast-studioet.

Hvordan endte juristen og siviløkonomen Ilstad opp med Norges største kakeblogg? Og hvor mange kaker bakte egentlig til sin egen konfirmasjon?

Hvorfor er Jan Vardøen så dårlig til å bake? Og hvorfor har han et anstrengt forhold til sjokolademousse?

Podcasten er laget i forbindelse med boka Veien til Paradiso – En gründers reise, som er tilgjengelig som e-boklydbok og i fysisk format.

Hør «Veien til Paradiso – En slags gründerpodcast» her

…eller i en annen podcast-tjeneste:

Vardøen: – Jeg ser på alt søtt som litt syndig

– Jeg bakte 30 kaker til min egen konfirmasjon, forteller Ilstad i podcasten.

Hun driver til daglig kakebloggen Det søte liv, med over 4000 oppskrifter og 300,000 følgere på Facebook. For tiden er hun aktuell med boka Det søte liv – Julens deiligste kaker – et nytt standardverk innen julebakst.

Bakegleden har hun hatt med seg fra barndommen, forteller Ilstad i podcasten.

Jan Vardøen, på sin side, er skeptisk til det meste som er søtt.

– Hver gang jeg tar i en kake, særlig rundt juletiden, får jeg et stikk av dårlig samvitttighet. Jeg ser på alt søtt som litt syndig, sier Vardøen i podcasten.

– Men du er glad i mye annet som er syndig?, parerer programleder Lena Storvand.

– Jeg er veldig glad i single malt whiskey og en god sigar. Det er ikke noe synd på meg, sier Vardøen.

En ting de to derimot er enige om, er at de ikke liker matkonkurranser – selv om Vardøen har en fortid som dommer i MasterChef.

– For min del skal baking være kos, hobby og gøy. Og jeg prøver å formidle at det er noe alle kan få til. Da blir det helt feil for meg å konkurrere om baking, sier Ilstad.

– Når man først er på kjøkkenet, skal det være et fristed, mener Vardøen.
– Et sted man kan senke skuldrene og ha det gøy. Jeg tror det er en usunn kultur i matverden, at alt skal presteres, instagrammes og se perfekt ut.

Les boka Veien til Paradiso – En gründers reise

Foto av Lena Storvand
Lena Storvand er medprogramleder i podcasten og dessuten medforfatter av boka «Veien til Paradiso – En gründers reise». (Foto: Marthe Amanda Vannebo)

I boka Veien til Paradiso – En gründers reise forteller Jan Vardøen historien om hvordan han som ung og rotløs britisk gutt endte som en av de mest toneangivende restaurant- og utestedsgründerne i Norge. Her får du tips og triks fra en lidenskapelig entrepenør som har bygget en karriere på prøving, feiling – og prøving igjen. Dette er kunnskapen du ikke får på skolebenken.

Veien til Paradiso – En gründers reise er tilgjengelig som e-bok, lydbok og i fysisk format.