Podcast: Kristoffer Schau intervjuer Ida Fjeldbraaten

Kristoffer Schau har hatt en stor leseopplevelse i vår, og «forlangte» å få intervjue forfatteren Ida Fjeldbraaten for Boktips.

Estimert lesetid 2min
fotografi av Kristoffer Schau og Ida Fjeldbraaten
Kristoffer Schau og Ida Fjeldbraaten snakker om «Jerv».

Ida Fjeldbraaten er en av årets mest oppsiktsvekkende romandebutanter. Hennes roman Jerv er kanskje den første romanen i verdens litteraturen der en jerv fungerer som en av fortellerstemmene. Kristopher Schau ble svært begeistret etter å ha lest romanen og uttrykte det slik: «Jeg måtte pusse tenna etter at jeg hadde lest den». Så tok han kontakt for han tenkte de burde snakke om boka. Denne Boktips-episoden er altså denne samtalen.

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

Dyret i mennesket

Ida Fjeldbraaten er kreativ leder i reklamebyrået Hausmann, og markedssjef i småforlaget Teori & praksis. Jerv har fått god mottakelse. Klassekampen skrev blant annet at «Ida Fjeldbraatens Jerv er en usedvanlig interessant debut.» 

Jerv er en roman om dyret i mennesket, og mennesket i dyret. Romanen utforsker dyreparken som overskuddsfenomen. Hva skjer på et sånt sted når samfunnet utenfor bryter sammen? Jerv er en brutal, sår og drivende fortelling om kroppsvæsker, kjefter, tenner, gjørme og bitt, om natur og kultur. Og om kreftene som bor i oss alle – men som kanskje ikke burde stagges.