Poesibonanza i ukas Boktips-podcast

I dagens episode av Boktips-podcasten leser Martin Svedman, Alexander Fallo og åtte andre poeter fra sine nyeste diktsamlinger.

Estimert lesetid 2min
Poesifest-logo
Et stjernelag av poeter sto på scenen under Poesifest i desember. Hør opplesningene i podcasten vår.

Før jul gikk fjorårets Poesifest av stabelen på Cappelen Damm-huset. På scenen sto blant annet Martin Svedman, Kjersti Wøien Håland og Alexander Fallo. For den ekstra poesiinteresserte har vi samlet alle opplesningene fra festivalen i dagens podcast-episode.

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

Jeg tror bestemor lå med Frank Zappa

Tine-Jarmila Sir debuterte i 2015 med diktsamlingen Jeg tror bestemor lå med Frank Zappa. På Boktips-podcasten leser hun fra sin nyeste diktsamling med en mindre oppsiktsvekkende tittel: Om

Morten Wintervold debuterte i 2002 med diktsamlingen Utfall. Han har siden gitt ut tre kritikerroste samlinger på Cappelen Damm. Wintervold er universitetslektor ved Forfatterstudiet, Universitetet i Tromsø. Han leser fra sin nye diktsamling BYEN BYEN BABY.

En diktsamling om en alkoholiker

Martin Svedmans diktsamling Når jeg drikker vekket oppsikt i media i fjor både fordi den var «uvanlig godt diktet» og p.g.a. sitt sterke innhold. For dette er en diktsamling som tegner et portrett av en alkoholiker gjennom nedslag som er triste, euforiske, vonde, håpefulle, absurde og patetiske.

Anne Kristina Knudsen var også en av fjorårets lyrikk-debutanter. Hennes bok 7078 Saupstad handler om et røft miljø i en blokk utenfor Trondheim. Det er en alenemødre-blokk, alkoholiker-blokk, mobbe-blokk, skittent inne-blokk og volds-blokk.

Nils-Øivind Haagensen er forlagssjef i Flamme forlag og en av Norges ledende poeter. Han leser et annerledes jule-dikt om Pablo Neruda. 

Ikkje vekk dei vaksne

Kjersti Wøien Håland leser fra sin julediktsamling Ikkje vekk dei vaksne. Samlingen har utgangspunkt hennes jule-poesikalender på Instagram i 2017 og 2018. Etter Håland synger Pauline Östgård spiller sin vakre sang Annerledes jul.

Alexander Fallo er en av de poetene som vil vekke oppsikt i år. Han debuterer med diktsamlingen Du føkker med hjertet mitt nå i mai. Også Fallo er kjent som Instagram-poet, og der har han over 19 000 følgere.

Skuespiller og slampoet Sofia Knudsen Estifanos leser til slutt Linda Klakkens dikt «Mens jeg venta på deg» fra samlingen Mamma, kone, slave.