Dette er alle Trygve Skaugs diktsamlinger utgitt til nå

SkjønnlitteraturLyrikkDette er alle Trygve Skaugs diktsamlinger utgitt til nå

Trygve Skaug har på få år rukket å bli landets klart mest populære poet, samtidig som han også er en folkekjær artist. Her får du oversikt over alle diktsamlingene hans, med noen smakebiter.

Estimert lesetid 4min
Boken Opprykk av Trygve Skaug
Trygve Skaug har nærmest gjort det til en vane å havne øverst å bestselgerlista. Med sine dikt treffer han både hardt, mykt og bredt. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Trygve Skaug selger bøker som få andre her i landet. Han viser at poesi virkelig er en sjanger for vår tid, og at dikt også kan ta plass på bestselgerlistene.

Forrige gang en poesisamling var på førsteplassen av Bokhandlerforeningens bestselgerliste før Trygve Skaug, var i 1985. Det var det året Skaug ble født, og det var den gang Rolf Jacobsens moderne klassiker Nattåpent som toppet listen. Men Trygve Skaug er i ferd med å gjøre dette til en vane, og denne uka føyk hans nye diktsamling Opprykk rett til topps.

Trygve Skaug er en mester i det å uttrykke noe allmenngyldig om de vanskeligste og mest såre emnene på en enkel og uhøytidelig måte, både i sine aller korteste dikt og i sine sanger. Antakelig er det derfor han treffer på samme tid så bredt, hardt og mykt?

Skaug er rett og slett blitt et litterært fenomen, noe hans over 190 000 følgere på Instagram daglig har glede av. Skaug er Norges klart mest populære poet for tiden, og samtidig er han en av våre mest folkekjære artister. I vinter har vi kunnet følge ham som artist i TV2s Hver gang vi møtes. Også i sangene har Skaug noe av den magiske virkningen på sine tilhengere.

Alle Trygve Skaugs diktsamlinger

Under får du oversikt over alle diktsamlingene utgitt av Trygve Skaug, i tillegg til smakebiter fra de fire siste. Felles for alle utgivelsene er at de inneholder lune og kloke dikt om kjærlighet, trøst og lengsel.

Følg med nå (2019)

Trygve Skaugs første topplassering på Bokhandlerforeningens bestselgerliste var med ungdomsdiktsamlingen Følg med nå i 2019. Da var det altså hele 34 år siden en diktsamling toppet denne lista.

I Følg med nå hadde Skaug samlet sine mest skjellsettende dikt, med tematikk som opptar ungdom: Sex, psykisk helse, vennskap, angst, kjærlighet og mye mer.

Fregnejente / fregnegutt
hvem
sier
at
alt
skal stemme
på bare én prikk

Kjøp Følg med nå som e-bok her

Ikke slipp (2020)

I 2020 ga Skaug ut to diktsamlinger. Den første har tittelen Ikke slipp og var også nummer en på bestselgerlisten. Skaug skriver om kjærlighet, trøst og lengsel på en måte som treffer bredt. 

Husk
at du er langt nede nå
og at jeg har
veldig lange armer

Kjøp Ikke slipp som e-bok her

Hjemmekamp (2020)

Samme høst kom Hjemmekamp, som la seg rett under Ikke slipp på topplista for lyrikk. I denne boken serverer han både nye og trofaste lesere sine greatest hits, det vil si et utvalg av dikt fra de tidligere samlingene 50 kubikks hjerte og Den siste. I tillegg har boken flere nyskrevne perler. 

Hvem er skomakeren din
jeg må komme til bunns i
hvordan du som trår så varsomt
kan sette så djupe spor
i et hjerte
som er så hardt som mitt

Kjøp Hjemmekamp som e-bok her

Opprykk (2021)

Trygve Skaugs nye diktsamling Opprykk inneholder mange nye dikt som aldri har vært i bokform, i tillegg til et utvalg av de beste diktene fra de tidligere samlingene 50 kubikks hjerte og Den siste.

Jeg er som en åpen bok for deg
og du er verdens vakreste dyslektiker
det kribler i hvert komma
når du fomler deg frem
mellom linjene

Trygve Skaug signerer Opprykk til fansen:

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Trygve Skaug (@trygveskaug)

De fire første diktsamlingene

I tillegg til de nevnt over startet Trygve Skaug med å utgi fire samlinger på eget forlag. Disse, eller i alle fall noen av dem, kan fremdeles kjøpes på Trygveskaug.no.

Trygve Skaugs fire første diktsamlinger, 11 millioner bugg, En glemmebok, 50 kubbiks hjerte og Den siste
Trygve Skaugs fire første diktsamlinger, «11 millioner bugg», «En glemmebok», «50 kubbiks hjerte» og «Den siste»