Dette er alle Trygve Skaugs diktsamlinger utgitt til nå

SkjønnlitteraturLyrikkDette er alle Trygve Skaugs diktsamlinger utgitt til nå

Trygve Skaug har på få år rukket å bli landets klart mest populære samtidspoet, samtidig som han også er en folkekjær artist. Her får du oversikt over alle diktsamlingene hans, med noen smakebiter.

Estimert lesetid 6min
Foto av Trygve Skaugs diktsamling "Jeg har venta saann paa deg"
TREFFER BREDT: Trygve Skaug har nærmest gjort det til en vane å havne øverst å bestselgerlista. Med sine dikt treffer han både hardt, mykt og bredt. (Foto: Lina Hindrum)

Trygve Skaug selger bøker som få andre her i landet. Han viser at poesi virkelig er en sjanger for vår tid, og at dikt også kan ta plass på bestselgerlistene.

Da han toppet bestselgerlista med sin første samling Følg med nå, måtte vi helt tilbake til hans eget fødselsår 1985 for å finne et tidspunkt en annen lyrikksamling hadde gjort det samme. Da var det Rolf Jacobsens moderne klassiker Nattåpent som toppet listen.

Etter hvert har det vist seg at Trygve Skaug skulle gjøre dette til en vane. Hver gang han de siste årene har utgitt en ny diktsamling, har den føket rett inn på bestselgerlista, så også med nye Jeg har venta sånn på deg, som faktisk gikk rett til topps!

Folkekjær artist og lyriker

Trygve Skaug er rett og slett blitt et litterært fenomen, noe bl.a. hans nær 200 000 følgere på Instagram daglig har glede av. I tillegg til å være Norges klart mest populære samtidspoet, er han samtidig også en av våre mest folkekjære artister.

Han er en mester i det å uttrykke noe allmenngyldig om de vanskeligste og mest såre emnene på en enkel og uhøytidelig måte, både i sine aller korteste dikt og i sine sanger. Antakelig er det derfor han treffer på samme tid så bredt, hardt og mykt?

Alle Trygve Skaugs diktsamlinger

Under får du oversikt over alle diktsamlingene utgitt av Trygve Skaug, i tillegg til smakebiter fra de fleste av dem. Felles for alle utgivelsene er at de inneholder lune og kloke dikt om kjærlighet, trøst og lengsel.

Følg med nå (2019)

Trygve Skaugs første topplassering på Bokhandlerforeningens bestselgerliste var med ungdomsdiktsamlingen Følg med nå i 2019. Da var det altså hele 34 år siden en diktsamling toppet denne lista.

I Følg med nå hadde Skaug samlet sine mest skjellsettende dikt, med tematikk som opptar ungdom: Sex, psykisk helse, vennskap, angst, kjærlighet og mye mer.

Fregnejente / fregnegutt
hvem
sier
at
alt
skal stemme
på bare én prikk

Kjøp Følg med nå som e-bok her.

Ikke slipp (2020)

I 2020 ga Skaug ut to diktsamlinger. Den første har tittelen Ikke slipp og var også nummer en på bestselgerlisten. Skaug skriver om kjærlighet, trøst og lengsel på en måte som treffer bredt. 

Husk
at du er langt nede nå
og at jeg har
veldig lange armer

Kjøp Ikke slipp som e-bok her.

Hjemmekamp (2020)

Samme høst kom Hjemmekamp, som la seg rett under Ikke slipp på topplista for lyrikk. I denne boken serverer han både nye og trofaste lesere sine greatest hits, det vil si et utvalg av dikt fra de tidligere samlingene 50 kubikks hjerte og Den siste. I tillegg har boken flere nyskrevne perler. 

Hvem er skomakeren din
jeg må komme til bunns i
hvordan du som trår så varsomt
kan sette så djupe spor
i et hjerte
som er så hardt som mitt

Kjøp Hjemmekamp som e-bok her.

Opprykk (2021)

Trygve Skaugs nye diktsamling Opprykk inneholder mange nye dikt som aldri har vært i bokform, i tillegg til et utvalg av de beste diktene fra de tidligere samlingene 50 kubikks hjerte og Den siste.

Jeg er som en åpen bok for deg
og du er verdens vakreste dyslektiker
det kribler i hvert komma
når du fomler deg frem
mellom linjene

Kjøp Opprykk som e-bok her.

Trygve Skaug signerer Opprykk til fansen:

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Trygve Skaug (@trygveskaug)

Dikt til navngitte menn (2022)

Dikt til navngitte menn skriver Trygve Skaug om menn han setter pris på, samtidig som dette selvsagt samtidig er dikt alle kan få utbytte av og låne ord fra om det trengs.

– Jeg håper boka kan sparke deg litt bak så du tør å si til de du har rundt deg hvorfor du setter pris på dem, sier han selv om Dikt til navngitte menn i denne videoen.

Diktene handler om menn og følelser på et helt unikt vis. Vi er på reise sammen med poeten, sitter ved frokostbordet eller bålet sammen med ham – og er med på å hylle mange typer menn i diktform, på jordnært, humoristisk, alvorlig og hverdagslig Skaug-vis. Det er biografiske dikt som lar seg lese høyt eller gjenlese, anvende i festtaler eller glede seg over i en lesestund i favorittstolen.

Kjøp Dikt til navngitte menn som e-bok her.

Jeg har venta sånn på deg (2024)

Trygve Skaugs nyeste samling, Jeg har venta sånn på deger en bok for både gamle fans og for nye og nygjerrige lesere, for alle som ønsker et løft i livet eller et nytt blikk på tilværelsen. Og den er en perfekt gave for årets konfirmanter.

Her finnes varme dikt, undrende dikt, dikt om kjærlighet og dikt om sorg, dikt om stotrende gutter og dikt om nydelig flyvertinnefransk. Du kan lese om hvordan å støtte mennesker som har det vondt, og om de små tingene som gjør stunden med kjæresten ekstra god.

Vi har alle vårt
men du fikk liksom ekstra mye av ditt

Kjøp Jeg har venta sånn på deg som e-bok her.

Se diktet over bli skrevet ut på vinduet til Halvbroren Bokhandel:

DIKT PÅ VINDU: Se et av diktene fra Jeg har venta sånn på deg ta form på vinduet til bokhandelen Halvbroren. (Video: Maria Kleppe Vihovde)

De fire første diktsamlingene

I tillegg til de nevnt over startet Trygve Skaug med å utgi fire samlinger på eget forlag. Disse, eller i alle fall noen av dem, kan fremdeles kjøpes på Trygveskaug.no.

Trygve Skaugs fire første diktsamlinger, 11 millioner bugg, En glemmebok, 50 kubbiks hjerte og Den siste
Trygve Skaugs fire første diktsamlinger, «11 millioner bugg», «En glemmebok», «50 kubbiks hjerte» og «Den siste»